Wat zijn oefen onderbroekjes?

Het ene kind lijkt zomaar zindelijk te zijn terwijl het andere soms wekenlang in zijn broek blijft plassen. Als er nog regelmatig ongelukjes gebeuren dan wil je je kind natuurlijk niet meteen een gewone onderbroek aan doen. Zo creëer je immers ongelooflijk veel was en je hebt ook geen zin om drie keer per dag de vloer te moeten dweilen. Terugvallen op een gewone luier is echter ook niet handig: de luiers van tegenwoordig zijn zó goed dat je kindje vaak niet eens door heeft dat hij geplast heeft. Op deze manier zal hij dus nooit zindelijk worden!

Oefen onderbroekjes als oplossing voor ongelukjes

Gelukkig zijn er tegenwoordig oefen onderbroekjes te krijgen. Een oefen onderbroekje is als het ware een gewone onderbroek die toch kleine plasjes kan opvangen. In tegenstelling tot bij een gewone luier word een oefen onderbroekje wel nat, waardoor je kindje direct doorheeft dat hij geplast heeft. Rondlopen met zo’n natte onderbroek is helemaal niet fijn, waardoor je kindje steeds gemotiveerder wordt om eerder naar het potje te gaan!

Verschillende soorten oefen onderbroekjes

Er is tegenwoordig een ruime keus in oefen onderbroekjes. Welk oefen onderbroekje geschikt is voor jouw kindje hangt af van het stadium van de zindelijkheidstraining waarin hij zich bevindt. Vind je nog regelmatig een grote plas op de vloer? Dan is het verstandig om een oefen onderbroekje te kiezen die vrij veel vocht kan absorberen. Als je kindje al vrij goed zindelijk is en alleen af en toe een paar drupjes verliest kan je kiezen voor een dunner oefenbroekje.

Altijd handig en goedkoper dan wegwerpluiers!

Zelfs als je kindje al goed zindelijk is is het nog steeds handig om enkele oefen onderbroekjes in huis te hebben. Stel je voor dat je op vakantie gaat: tijdens de lange autorit kan je niet zomaar stoppen en een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Een oefen onderbroekje kan dus uitkomst bieden op momenten dat er niet zomaar een wc in de buurt is. Daarnaast zijn oefen onderbroekjes gewoon uitwasbaar en zijn ze stukken goedkoper dan pakken wegwerpluiers. Oefen onderbroekjes zijn dus niet alleen prettig voor je kindje, ze zijn ook nog eens goed voor de portemonnee!Geef een reactie