baby artikelen
Je leest nu:

Is een luiertas noodzakelijk?

0

Als je een baby hebt, dan is het soms de vraag of je echt een luiertas nodig hebt. Luiertassen zijn vaak niet goedkoop en waarschijnlijk heb je al genoeg normale tassen in je kast liggen. Dus is een luiertas nou echt noodzakelijk?

Waarom is een luiertas handig?

Wanneer je op pad bent met je baby, is het belangrijk dat je een aantal spulletjes bij je hebt zodat je kind niks tekort komt onderweg. Denk maar aan flesjes, kleine snacks, speelgoed, boeken, dekentjes en natuurlijk luiers en babydoekjes. Deze spullen zou je in je normale handtas kunnen doen, maar dat is misschien niet zo handig als je ook weleens alleen (zonder baby dus) de deur uit bent. Je tas is dan onnodig zwaar omdat je al die babyspulletjes voor niks aan het meesjouwen bent. Heb je een luiertas, dan heb je alle babyspullen altijd bij elkaar en kun je die tas altijd zonder nadenken meenemen wanneer je je baby meeneemt. Ga je een keer zonder baby op pad, dan blijft die luiertas ook gewoon thuis en kun je je eigen handtas meenemen met alleen je eigen spullen. Bovendien is een luiertas ook handig om aan de oppas of opa en oma mee te geven wanneer zij een keertje met de baby op stap willen.

Waarom geen ‘normale’ tas gebruiken?

Natuurlijk kun je ook een normale tas gebruiken als luiertas, maar een luiertas heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van een normale tas. Ten eerste is een luiertas vaak ontworpen met extra vakjes, zodat je alle spulletjes netjes kunt ordenen en dus ook makkelijk terug kunt vinden. Daarnaast is de voering van een luiertas, in tegenstelling tot veel ‘normale’ tassen, vaak gemaakt van een waterafstotende stof die makkelijk af te nemen is met een vochtig doekje. Dit is handig als er bijvoorbeeld een flesje lekt. Tenslotte komen luiertassen vaak met een opvouwbaar aankleedkussen, zodat je je baby onderweg makkelijk kunt verschonen.Laatste nieuwe berichten:
De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

(1) Comment

  1. […] huis mee moet nemen, voor dat je weg kan gaan. Wat is er nu fijner om hiervoor een mooie en fijne luiertas te kunnen gebruiken. Een luiertas is er speciaal voor ingericht om alles mee te nemen om […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *