baby artikelen
Je leest nu:

Hoe je duurzaam shopt voor je kleintje

0

Iedere ouder weet dat het shoppen voor kleine kinderen geen makkelijke opgave is. Of je nou aan het winkelen bent voor een nieuwe winterjas of je kinderen nieuw speelgoed nodig hebben, ze zijn altijd superkieskeurig. Toch zijn er genoeg manieren waarop je je kids kan voorzien van leuke spullen én oog kan hebben voor het milieu. Daarover lees je in deze blog meer!

Houten speelgoed

Waar veel speelgoed vroeger van hout gemaakt was, is het tegenwoordig bijna allemaal gemaakt van plastic. We weten echter allemaal dat plastic niet biologisch afbreekbaar is en dat het honderen jaren lang in het milieu kan blijven liggen. Daarom moeten we plastic zo veel mogelijk links laten liggen en kiezen voor alternatieve materialen. Hout is een voorbeeld van een hele goede vervanger van plastic in speelgoed. Naast dat hout biologisch afbreekbaar is, is het ook een natuurproduct. Je kleintje kan het in z’n mond stoppen en er zelfs op kauwen zonder schadelijke stoffen binnen te krijgen, waar dat bij speelgoed van synthetisch plastic wel mogelijk is. Puur natuur dus! Tegenwoordig is houten speelgoed in veel verschillende speelgoedwinkels of online te verkrijgen. Wil je echter helemaal goed bezig zijn, ga dan bijvoorbeeld in kringloopwinkels op zoeken naar tweedehands houten puzzels of blokkentorens. Zo geef je bestaand, nog prima te gebruiken speelgoed een tweede leven en zo help je het milieu al helemaal! 

Duurzame én hippe kleding

De kledingindustrie is één van de meest ethisch dubieuze en vervuilendste industieen ter wereld. Daarom proberen veel mensen duurzamere keuzes te maken wat betreft kleding. Maar bij duurzaam kleding denken veel mensen waarschijnlijk al gauw aan geitenwollensokkenoma’s, maar niets is minder waar! Het merk Mini_ian verkoop duurzame kleding voor kinderen met de allertofste printjes. Deze prints worden gezeefdrukt met ecologische inkt. Alle kleding wordt in het kleinschalige atelier in Nederland gemaakt, dus geen zorgen dat de kleding van je kinderen door andere kinderen in elkaar is gezet.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *