baby artikelen
Je leest nu:

De ontwikkeling van duurzame luiers

0


We kennen ze allemaal wel: de welbekende wegwerpluiers. Kies je voor A-merk wegwerpluiers, dan moet je diep in de buidel tasten. Dat verklaart ook direct waarom menig ouders wegwerpluiers in grote getalen inslaan, zodra ze in de aanbieding zijn bij de drogisterij. Maar wist je dat er ook een duurzaam alternatief gevonden kan worden in wasbare luiers? Wasbare luiers hebben tegenwoordig helemaal niet meer het stoffige imago van vroeger, want ze zijn superhandig, eco-proof en ook nog goed voor je portemonnee! Wij delen in dit artikel de grootste voordelen van wasbare luiers ten opzichte van wegwerpluiers. Lees snel verder!


Wasbare luiers zijn een ecologisch alternatief

Laten we beginnen bij het begin. Wat is nou eigenlijk een wasbare luier? Een wasbare luier is een milieuverantwoord alternatief voor de wegwerpluier. Wasbare luiers produceren namelijk een stuk minder afval. Waar je gemiddeld 6000 wegwerpluiers nodig hebt voor de luierperiode, heb je aan gemiddeld 25 wasbare luiers voldoende om hetzelfde resultaat te behalen. Bovendien zijn wasbare luiers vervaardigd uit ecologische materialen als biologisch katoen of bamboe. We hoeven jou vast niet uit te leggen dat dit ook fijner is voor de billetjes van jouw kleintje. Daarbij helpen wasbare luiers jouw kleintje ook nog een eindje op weg om sneller zindelijk te worden. Daarover later meer.

Jouw kleintje wordt sneller zindelijk

Doordat de billetjes van jouw baby sneller vochtig worden door het dragen van een wasbare luier, zal dit hun bewustwording omtrent zindelijk worden ten goede komen. En dan hebben we het specifiek over de snelheid van zindelijk worden. Ze voelen namelijk een stuk sneller aan of ze geplast of gepoept hebben. En het letterlijk voelen van nattigheid draagt bij in de ontwikkeling van zindelijk worden. Dat is een heel ander verhaal bij een wegwerpluier. Een wegwerpluier wordt namelijk niet zo snel vochtig doordat wegwerpluiers vaak voorzien zijn van een gel-laag. Het gevolg hiervan is dat de gel, door het opnemen van vocht (lees: urine), ook een stuk droger kan worden. Dat vergroot de kans op luieruitslag. Dit is gelukkig niet het geval bij wasbare luiers, die overigens in heel veel leuke prints, kleurtjes en zelfs in voorgevormde luiers leverbaar zijn bij Billenboetiek. Je kunt zelfs een proefpakket bestellen om een algemene indruk te krijgen van de kwaliteit.
De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *