baby artikelen
Je leest nu:

LEGO Harry Potter de trend van dit moment

0

De kans dat jij ook alle films hebt gezien van de avonturen van Harry Potter, Hermelien en Ron, die is natuurlijk vrij groot! Met de grote vriendelijke reus Hagrid en ook de gevaarlijk ‘hij die niet genoemd mag worden’ is het verhaal compleet. In maar liefst 7 verschillende films word je meegenomen is de wereld van Harry Potter en zijn uniek gave. Omdat het zo ontzettend populair is en er bijna geen kind is die het niet kent, is er ook LEGO Harry Potter gemaakt. Hoe leuk is het namelijk dat je eerst je favoriete held kunt bouwen en er vervolgens dezelfde avonturen mee kunt beleven, zoals ze dit zelf ook hebben gedaan. Toch zijn er naast het leuke gedeelte, ook een hoop educatieve voordelen aan het spelen met lego. Welke dit zijn, vertellen we je in dit artikel.

Educatief

Het leuke aan spelen met LEGO Harry Potter voor kinderen, is dat het niet alleen ontzettend leuk is, maar ze er ook een hele hoop van opsteken. Zo leren ze namelijk al op jonge leeftijd hun hersenen te gebruiken om iets te bouwen. De ene kant van de hersenen moet worden gebruikt voor het lezen van de beschrijving, terwijl het andere gedeelte moet worden gebruikt voor het vinden van de juiste stenen en deze vervolgens op de goede plek te drukken. Je kunt je dus wel voorstellen hoe mentaal intensief dit kan zijn voor een kind. Wel is het zo dat ze er zienderogen op vooruit gaan. Waar je ze misschien in het begin nog even zou moeten helpen, is dit na enkele keren vaak al niet meer nodig. 

Prima om alleen te doen

Belangrijk is dat kinderen ook leren om zich alleen te kunnen vermaken. Er zullen namelijk momenten zijn dat er even niemand in de buurt is die met ze kan spelen. Helemaal wanneer ze al wat ouder zijn, is het goed ze te leren dat het helemaal niet erg is om af en toe even alleen te zijn. Spelen met LEGO is hiervoor de perfecte oplossing. Uiteraard hoef je ze niet direct naar hun kamer te stùren, maar is het wel leuk dat ze bijvoorbeeld aan de keukentafel bezig zijn, terwijl jij eten aan het koken bent. Zo hebben ze toch het gevoel dat er iemand bij ze is en kunnen ze je vragen om hulp als het nodig is. Uiteraard is het ook leuk om samen aan de slag te gaan, maar alleen kan natuurlijk ook.

Oneindig veel mogelijkheden

Online zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden te vinden als het gaat om LEGO. Zo zijn er niet alleen tal van LEGO aanbiedingen, maar zijn er ook dagelijks nieuwe sets verkrijgbaar. Het leuke daaraan is, is dat je ze zelfs ook nog met elkaar kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld van twee kleine bouwwerken, één grote maken. Hoe gaaf is dat?!

De auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *