baby artikelen
Je leest nu:

Zwangerschap tips en adviezen

0
Zwangerschap tips en adviezen

Een kindje krijgen is het mooiste wat er is maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de zwangerschap zo soepel mogelijk verloopt. Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet die u helpen bij uw zwangerschap.

Let op je voeding

Tijdens de zwangerschap is voeding erg belangrijk. Zo zijn er bepaalde dingen die je beter niet kan eten tijdens de zwangerschap en sommige dingen zijn juist essentieel om te eten tijdens de zwangerschap.

Slik foliumzuur:

Door het slikken van foliumzuur verklein je de kans op aandoeningen aan het zenuwstelsel, zoals een open rug, hazenlip, open gehemelte.

Extra calcium:

Extra calcium tijdens de zwangerschap is erg belangrijk voor goede botopbouw en skeletgroei van de baby en ook voor je eigen botten en tanden.

Extra vitamine D:

Al het extra calcium dat je binnen krijgt moet ook door je lichaam worden opgenomen, hierbij is vitamine D essentieel. Om die reden wordt het dan ook aangeraden dat vrouwen extra vitamine D proberen binnen te krijgen.

Pas op met schelpdieren of lever:

Vitamine A is een belangrijke voedingstof voor de ontwikkeling van de baby. Een teveel aan vitamine A kan echter schadelijk zijn voor de baby, lever en schelpdieren bevat veel vitamine A.

Geen rauw vlees, rauwe eieren, ongepasteuriseerde melk en schimmelkaas:

Bij het eten van deze voedingsmiddelen loop je namelijk het risico op om een schadelijke parasiet of bacterie binnen te krijgen. Een parasiet of bacterie kan tijdens de zwangerschap leiden tot een miskraam.

Kijk voor meer voedingstips op: goede-voeding.nl/

Bewegen

Het is belangrijk om te bewegen, ook als je zwanger bent. Een goede conditie is erg belangrijk voor een gezond lichaam. Zwangere vrouwen wordt dan ook aangeraden om elke dag 30 minuten te bewegen. Contact sporten worden wel afgeraden, dus probeer het bij wandelen, fietsen of zwemmen te houden.

Roken, drugs en alcohol

Dit is misschien een voor de hand liggend advies maar er zijn nog steeds mensen die tijdens de zwangerschap roken, drinken en/of drugs gebruiken. Dit wordt natuurlijk ten strengste afgeraden.

Kinderen van moeders die dit wel doen hebben vaker last van een groeiachterstand en een grotere kans om te vroeg geboren te worden. Ook is de kans op ernstige complicaties, zoals het loslaten van de placenta, groter. Na de geboorte is er een grotere kans op wiegendood en hebben kindjes vaker gedragsproblemen.

Kijk voor meer vrouwentips ook op: vrouwentotaal.nl/
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *