baby artikelen
Je leest nu:

Goede kraamzorg is onmisbaar

0

Ben jij zwanger? Gefeliciteerd! Naast het genieten van jouw zwangerschap, moet je ook veel zaken regelen, zoals het inrichten van het kamertje, eventuele kinderopvang en kraamzorg. Het is verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met het bureau voor kraamzorg van jouw keuze. Zij bespreken met jou wanneer jij uitgeteld bent en wat jouw wensen met betrekking tot de kraamzorg zijn. Hier proberen zij zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Kraamzorg bellen
Als je thuis bevalt, zal de verloskundige aangeven wanneer het bureau voor kraamzorg gebeld moet worden. Als jij in het ziekenhuis bevalt, kan je direct na de geboorte van jullie kindje contact opnemen met het bureau voor de kraamzorg. Je kunt dan aangeven wanneer jullie thuis komen en dan zorgen zij er voor dat er vanaf dat moment ook kraamzorg bij jullie thuis is. Zeker als dit jullie eerste kindje is, is het fijn dat er iemand in huis is die weet hoe alles werkt. Veel ouders komen met hun kindje in de Maxi-cosi thuis en denken dan: “Wat nu?”, dan is het uiteraard erg fijn dat er iemand is, die jullie alles kan uitleggen en leren.

Optimaal genieten
Het is belangrijk dat er een goede klik is met de kraamzorg. Zij zal moeder en kind heel goed verzorgen, maar ook voor eventuele andere kinderen uit het gezin en vader zal zij zorgen. Tevens zorgt de kraamzorg er voor dat het huis netjes blijft. Op deze manier kan het hele gezin optimaal genieten van het nieuwe kindje!

Geen zorgen maken
Omdat de kraamzorg precies weet hoe alles werkt en omdat zij jullie pasgeboren kindje goed in de gaten houdt, hoeven jullie je nergens zorgen over te maken. Dit is erg prettig. Vragen die jullie hebben, kunnen jullie stellen aan de kraamzorg, zij zal deze beantwoorden.

Andere kinderen betrekken
Als er oudere broertjes of zusjes in het gezin aanwezig zijn, kan de geboorte van een nieuw broertje of zusje een grote impact hebben. Zeker als het oudere kindje altijd het enige kind is geweest. Sommige kindje kunnen jaloers worden op het nieuwe kindje. De kraamzorg zal het oudere kindje daarom volop betrekken bij de verzorging van het nieuwe kindje. Het oudere kindje zal dan minder snel jaloers worden. Dat is uiteraard erg fijn.

Een goede kraamzorg is dus onmisbaar voor het hele gezin. Zij zorgt voor een onvergetelijke kraamweek!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *