baby artikelen
Je leest nu:

Fit worden na je zwangerschap

0

Je doet er graag alles aan om fit te worden na je zwangerschap. Maar verkijk je hier niet op. Zowel de zwangerschap als de bevalling zorgen voor een behoorlijke impact op het lichaam. En ook al denk je dat je weer fanatiek kunt gaan sporten, je lichaam moet hier natuurlijk ook klaar voor zijn. Wil je graag weten hoe je het beste fit kunt worden na je zwangerschap? En na wat voor soort termijn na de bevalling je weer mag gaan starten met een intensieve sport? Lees dan verder in dit artikel.

Begin met een rustige activiteit, bijvoorbeeld door te gaan wandelen

Vlak na de bevalling, kun je al starten met het boosten van de gezondheid. Je kunt hierbij denken aan een lichte inspanning. Trek erop uit met de kinderwagen en wandel regelmatig een rondje. Wandelen heeft namelijk een positieve impact op lichaam en geest en je kunt zelf helemaal bepalen hoelang het rondje wandelen gaat zijn. En dat is wel zo fijn, want het wandelen kun je volledig afstemmen op de vorm van het herstel na de bevalling.

6 weken na de bevalling rustig sporten, zoals fitness

Ongeveer 6 weken na de bevalling, kun je actiever aan de slag gaan met het boosten van je gezondheid. Het is dan tijd om beter met je levensstijl bezig te zijn. Je kunt dan namelijk aan de slag gaan met het sporten. Bouw het gewicht tijdens fitness langzaam maar zeker op of bouw het lopen van afstanden gelijkmatig op. Hierdoor kun je keer op keer weer evalueren of de intensiteit van de sport goed genoeg is.

Geef je lichaam de kans om te herstellen en pak de rust na je zwangerschap

Een actieve en fitte levensstijl is natuurlijk het fijnste van alles. Zowel lichaam als geest zijn daardoor perfect in balans. Het is echter wel enorm belangrijk dat je je lichaam de kans geeft om te herstellen. Pak daarom zeker de rust na je zwangerschap en loop niet al te hard van stapel. Hierdoor boek je meteen de best mogelijke progressie op de lange termijn.

De auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *