baby artikelen
Je leest nu:

Een Doula bij de zwangerschap en bevalling

0

Je bent in verwachting en weet eigenlijk niet wat je allemaal te wachten staat. Je laat je door velen tot in de finesse informeren en dan valt plotseling de naam Doula. Maar wie of wat zijn nou precies Doula’s en wat kunnen zij voor mij en mijn zwangerschap betekenen? In deze blog gaan wij hier uitgebreid op in.

De Doula Utrecht
De Doula Utrecht biedt jou en je partner tijdens je zwangerschap de nodige ondersteuning om zodoende een kwalitatieve bevalling tegemoet te gaan. Niets is zo prettig als je kunt terugblikken op een prettige periode van zwanger zijn. Doula’s zijn professionals die je niet alleen bij de thuisbevalling begeleid, maar ook in het ziekenhuis en zelfs na de bevalling voor enkele weken beschikbaar is. Zij vervult verder de rol van coach, begeleider en zorgzame moederfiguur. Ook vrouwen die geen partner hebben, vinden haar ondersteuning zeer gewenst. Omdat Doula’s zelfstandig werkzaam zijn, zal je haar wel moeten inhuren.

De origineelste kraamcadeautjes


Verwarring
Waar er ook wel verwarring optreed is dat men vaak het gevoel heeft dat Doula’s een medische achtergrond heeft. Dit berust echter niet op de waarheid. Doula’s zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van de barende vrouw en zorgt voor kalmte, troost en het terugdringen van stress. Na de bevalling neemt zij vooral even de zorg van moeder en kind over en geeft begeleiding in het proces van borstvoeding geven, maar ook de vader leren omgaan met de nieuwe telg.

De Doula’s contacten
Er zijn organisaties en verenigingen waar Doula’s aan verbonden zijn. Die kun je ook op het internet vinden. Laat je wel omstandig informeren en zorg er wel voor dat je bij erkende Doula’s aanklopt. Vaak gaat het verhaal van de Doula’s ook van mond tot mond en kom je er zeker wel via een familielid.Zij nodigt je uit voor een intake gesprek wat gelijk ook het karakter van kennismaking heeft. Ze biedt je dan haar pakketten aan waar je een keus uit kunt maken. Vaak zijn hier extra;s in verwerkt zoals massage en yoga oefeningen. De pakketten die zij aanbiedt, kunnen variëren tussen de 800 Euro en de 1500 Euro.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *