baby artikelen
Je leest nu:

De prettige voordelen van een voedingskussen

0

Of je nu zwanger bent of net moeder bent geworden; een voedingskussen is een onmisbaar item tijdens de zwanger en na de bevalling. De voedingskussen bieden vele voordelen voor zowel mama als kind en door het kussen te combineren met verschillende kussenhoezen is het kussen ook nog eens een echte eyecatcher. De huidige voedingskussens zijn beschikbaar in vele vormen en maten en bieden vele voordelen zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling. Een voedingskussen bied je tijdens de zwangerschap enorm veel comfort en ondersteuning, en na de zwangerschap ondersteund het kussen jou en je kindje tijdens de intieme voedingsmomenten. Omdat het kussen beschikbaar is in diverse soorten, vormen en maten is het verstandig om te kijken naar een kussen dat past bij jouw wensen en jouw voorkeuren, zodat je voor een langere periode van het kussen kan genieten.

De voordelen van een voedingskussen tijdens de zwangerschap


Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn voedingskussens niet alleen geschikt voor het voeden van je baby. Al tijdens de zwangerschap biedt het voedingskussen je enorm veel voordelen. Je gehele lichaam wordt door het kussen ondersteund, waardoor je een betere nachtrust ervaart. Doordat je bekken, je knieën en je enkels op een lijn liggen zal je ook minder last hebben van bekkenklachten of klachten aan je knieën. Het voedingskussen zorgt dus voor ondersteuning maar ook voor een optimaal herstel van je spieren en gewrichten. Je lichaam moet immers extra gewicht dragen en kan daarom wel wat extra ontspanning en een goede nachtrust gebruiken. De voedingskussens zijn te combineren met bijpassende kussenhoezen zodat ze altijd bij het interieur van je kamer passen. En wil je een keer een andere stijl? Dan kan je de hoes van je voedingskussen eenvoudig verwisselen in bijvoorbeeld de stijl van de babykamer. Met de diverse hoezen kan je eindeloos variëren waardoor je kussen altijd bij jouw persoonlijkheid past.

De voordelen van een voedingskussen na de zwangerschap


Na de bevalling zijn de voedingskussens uiteraard nog steeds geschikt om mee te slapen. Het kussen ondersteund je lichaam en helpt je spieren en gewrichten herstellen. Maar na de bevalling doet het kussen zijn naam ook eer aan; je gebruikt het kussen om te voeden. De voedingskussens zijn dusdanig ontworpen dat tijdens het voeden zowel jouw arm als baby wordt ondersteund. Hierdoor zit je in een comfortabele houding te voeding en zorg je direct voor geborgenheid. De voedingskussens bieden ondersteuning tijdens het geven van zowel borstvoeding als flesvoeding omdat het kussen op meerdere manieren te positioneren is. Het kussen is dus ideaal om te voeden, maar ook je eigen lichaam te voorzien van voldoende ondersteuning tijdens en na het voeden.

Ben je dus op zoek naar een kussen dat je zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling kan gebruiken en die ook nog eens tal van mogelijkheden biedt? Kijk dan eens naar de diverse soorten voedingskussens. Een voedingskussen kan je in meerdere maten en vormen krijgen, zodat er altijd wel een kussen tussen zit die voldoet aan jouw wensen en jouw lichaam van de optimale steun kan voorzien. Het kussen kan je na de bevalling nog een lange tijd gebruiken waardoor het echt een must have is voor zowel zwangere vrouwen als jonge moeders.

De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *