baby artikelen
Je leest nu:

De kraamperiode: wat te verwachten

0
Kraamtijd

De kraamperiode: wat te verwachten

Het is eindelijk zover; je gaat bevallen. Je hebt opeens een baby. De eerste momenten met de kleine zijn prachtig, maar er staat je ook nog heel wat te wachten. Zeker als het je eerste kindje is, is het handig om te weten wat je nou kunt verwachten van de kraamtijd. Wanneer komt de kraamverzorgster? Hoe moet ik herstellen van de bevalling? Wanneer komt iedereen langs? Een kindje krijgen is natuurlijk niet niks.

Wat doet de kraamverzorgster?

Na de bevalling begint de kraamtijd. Deze kraamweek is bedoeld om je te laten bijkomen van de bevalling en je lichaam te laten herstellen. In deze week leer je ook hoe je je baby voedt en verzorgt, hier helpt de kraamverzorgster je bij. De kraamverzorgster is in deze week je personal coach en helpt je met het verzorgen van jou en de baby. Al je vragen kun je aan deze verzorgster stellen. Al met al kun je de volgende zaken verwachten in de kraamweek:

  • Kraamverzorgster leert je de baby verzorgen, voeden, luiers verschonen, in bad doen en andere zaken.
  • Jij gaat uitrusten van de bevalling
  • De eerste kraamvisite komt langs.

Leren in de kraamweek

In de kraamweek is het erg belangrijk dat jij rust krijgt en dat je lichaam de tijd krijgt om te herstellen, maar ook is het belangrijk om te leren. De kraamverzorgster gaat je van alles uitleggen, zodat jij goed voorbereid bent als ze na een week weer weggaat. De kraamverzorgster helpt en ondersteund je bij het borstvoeding geven en geeft je informatie over kunstvoeding. Ook leert ze je van alles over leven met een baby. Hoe moet je omgaan met een huilende baby? Hoe houd je de baby goed vast?

Kraamvisite

Je vrienden en familie zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar de baby. Ze willen jou en het kindje het liefst zo snel mogelijk zien. Na de bevalling is het eerst belangrijk dat jij en de baby genoeg rust krijgen. Jij, maar ook de baby moet wennen aan de situatie. Nodig daarom niet gelijk iedereen uit. Nodig als eerst de mensen uit waar je je helemaal op je gemak bij voelt. Wees ook niet bang om ze weer weg te sturen als je het wel weer genoeg vindt.


De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.