baby artikelen
Je leest nu:

Winterkleding voor je kindje

0

We kennen misschien niet echt meer strenge winters in Nederland, toch kan de temperatuur nog flink dalen! Zelf weten we vaak precies wat we aan willen op koude dagen, maar wat is nou eigenlijk geschikt voor je baby? Wij geven je hieronder tips die ervoor zorgen dat ook jouw baby er warmpjes bij zit tijdens de frisse winterdagen.

Winterkindjes

Pasgeboren baby’s zijn erg kwetsbaar en kunnen hun temperatuur nog niet goed zelf regelen. Helemaal als je een winterkindje krijgt is het dus erg belangrijk dat je je baby goed beschermt tegen de kou. In de eerste week moet je baby altijd een mutsje op, ook binnen. Noppies heeft een ruim assortiment aan betaalbare babykleding waaronder diverse schattige mutsjes en wantjes.

Na een week hoeft je winterkindje niet meer de hele tijd een mutsje op, maar wel als je naar buiten gaat! Kleed je kindje daarnaast warm aan met tenminste een rompertje, vestje, broekje en een jasje. Een ruim assortiment kleding voor pasgeboren baby’s vind je onder andere bij Noppies newborn.

Het is uiteraard verleidelijk om veel buiten te gaan wandelen op die mooie frisse winterdagen. Bedenk echter wel dat je pasgeboren kindje nog niet goed tegen koud weer kan. Het kan dus verstandiger zijn om het mooie weer van binnenshuis te bewonderen. Vraag je je af of je baby het niet te warm of te koud heeft? Voel dan voorzichtig in het nekje van je baby, dit is de beste plek om de lichaamstemperatuur te voelen.

Laagjes

Net als bij volwassenen is het bij pasgeboren baby’s verstandig om ze verschillende laagjes babykleding aan te trekken. Het is namelijk veel makkelijker om een laagje aan- of uit te trekken bij temperatuurswisselingen. Meerdere dunne laagjes zijn dus beter dan één dikke laag. Noppies babykleding heeft broekjes van fleece en badstof die heerlijk zacht en warm zijn voor je baby tijdens koud weer. Vergeet ook de sokjes niet en zorg dat je warme slofjes bij je hebt voor je kindje voor als je naar buiten gaat.

Toch die winterwandeling?

Wil je toch een frisse neus halen met je kindje? Kijk dan hoeveel lagen je zelf aan hebt, en trek je baby nog een laagje extra aan. Denk aan een warme muts die het hoofdje en de oren bedekt en vergeet ook de handschoentjes niet. Vooral het nekje van je baby kan erg snel afkoelen. Zorg daarom altijd voor een sjaal of warme jas die het nekje goed bedekt. Vriest het hard of staat er een gure wind? Smeer het gezichtje van je baby dan in met vette crème om te voorkomen dat het huidje uitdroogt.

De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *