baby artikelen
Je leest nu:

Welke kleding draag je na de bevalling? 

0

Of je bevalt op de natuurlijke manier, of via een keizersnede: je lijf moet ontzettend hard werken. Niet alleen tijdens de bevalling, maar ook om te herstellen in de periode erna. Je lichaam kan nog wat pijnlijk aanvoelen. Daarom is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en kleding draagt waarin jij je comfortabel voelt. Stop daarom je joggingbroeken, lange shirts en wijde truien nog niet in de kast, deze heb jij de eerste weken echt nog wel nodig. Daarnaast zijn er genoeg opties voor comfortabele kleding bij nette gelegenheden.

Neem de tijd om te ontzwangeren

Na je bevalling, begint voor jou een nieuwe periode in je leven. Daarnaast moet je lichaam hard werken om te herstellen en te ontzwangeren. Dat wil zeggen dat je organen weer de vorm aan gaan nemen die ze hadden voor de bevalling. Een aantal moeders beginnen na verloop van tijd aan een dieet en gaan sporten om de zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Houd er in ieder geval rekening mee dat het een jaar kan duren om (lichamelijk én mentaal) te ontzwangeren. De eerste paar weken zullen het meest heftig zijn, omdat je lijf ook wat beurs aan kan voelen. Draag kleding die comfortabel zit (joggingbroeken, leggings, pyjama’s, oversized truien) en voel je niet gedwongen om je helemaal fancy te kleden als er kraamvisite komt. Iedereen zal hier begrip voor hebben.

Kleding voor nette gelegenheden

Heb je een paar weken na de bevalling een feestje? Maar voel jij je nog wat onzeker over je figuur? Nergens voor nodig, want er is genoeg kleding die je prachtig zal staan. Ga online eens op zoek naar wikkeljurken. Door de schuine vorm wordt de aandacht afgeleid van je buik. Vaak hebben deze jurken drukke prints waardoor alleen de contouren van je figuur te zien zijn. Ook helpt het om verschillende laagjes te dragen, zo lijk je optisch niet alleen langer maar ook slanker. Je kunt natuurlijk ook nog kleding dragen van aan het begin van je zwangerschap om je buik wat meer ruimte te geven. Combineer dit met een lang shirt, of een jurkje met een colbert erboven en je nette outfit is helemaal compleet.

Draag stevig ondergoed

Wanneer je stevig ondergoed draagt, zal je kleding ook een stuk beter zitten. En je lijf kan in deze periode ook wel wat versteviging gebruiken. Ga lekker op de bank zitten en kijk via je telefoon of computer eens rond in een lingerie webshop of je daar ondergoed kunt vinden die jou comfortabel lijkt. Zo is het voor je buik heel prettig om onderbroeken te dragen met verstevigde voorkant. Deze zijn wat groter van formaat en hier past het kraamverband ook prima in. Maar dit is heel persoonlijk. Sommige vrouwen vinden het juist prettig om zo snel mogelijk weer een string aan te trekken. Wil je ook een voedingsbh kopen? Meet dan eerst je cupmaat goed op, om te voorkomen dat de bh gaat knellen om je borsten. Houd hierbij de cupmaat van de grootste borst aan.Laatste nieuwe berichten

De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *