baby artikelen
Je leest nu:

Baby kleding door de seizoenen heen

0

Wat trek je aan bij jouw baby tijdens de warme dagen? Je wil niet dat je kindje het te warm heeft. Ook moet hij/zij zich comfortabel mogelijk kunnen bewegen. In de winter mag je baby het niet koud hebben. Een pasgeboren baby kan zichzelf namelijk nog niet warmhouden. De overgang van de warme buik naar de buitenwereld is groot, vooral in de winter. In dit artikel lees je over geschikte baby kleding bij warme en koude temperaturen.

De leeftijd

Allereerst heeft de leeftijd van je baby veel invloed op wat je hem/haar aantrekt. Vooral in de eerste weken is het heel belangrijk om je kindje goed warm te houden met baby kleding. Zoals eerder gezegd kunnen pasgeboren baby’s zichzelf niet warm houden. Trek bijvoorbeeld verschillende laagjes kleding aan en doe een mutsje op. Over het algemeen zit je altijd goed wanneer je het volgende aantrekt bij een pasgeborene: luier, romper, broekje en trui of een onesie, sokken en het mutsje. 

Baby kleding op de warme dagen

In de zomer kies je voor luchtige baby kleding. Teveel lagen kunnen te warm zijn. Ga dan liever voor bijvoorbeeld een rompertje met iets luchtigs eroverheen. Wanneer het heel erg warm is volstaat enkel een rompertje ook. Denk ook aan het gevoelige huidje wanneer je naar buiten gaat. Bedek de huid zoveel mogelijk. Zorg er wel voor dat de kleding luchtig genoeg is. Kies liever voor katoen in plaats van synthetische stoffen. Dit kan het zweet beter opnemen en is luchtiger. Zoek de schaduw zo veel mogelijk op en gebruik een zonnehoedje of petje ter bescherming. Laat je kindje vooral niet in de volle zon liggen! 

Baby kleding op de koude dagen 

In de winter trek je verschillende lagen baby kleding aan. Kleding met lange mouwen is essentieel als je jouw baby goed warm wil houden. Denk aan een romper met daaroverheen een lange broek, een dikke trui of een shirtje met een vestje. Daarnaast kun je warme sokken en eventueel slofjes aan doen. Zorg er in ieder geval voor dat de kleine geen koude voetjes krijgt. De baby kleding moet wel comfortabel zijn. Als je naar buiten gaat trek dan een jasje aan en zet een mutsje op. Baby’s verliezen namelijk veel warmte via de hoofdjes. Teveel lagen en dikke kleding kan soms oncomfortabel zijn.  Baby kleding merk voor in de winter kun je in diverse webshops vinden. 

Dag en nacht

Baby kleding verschilt per dagdeel. Een baby ligt stil in de nacht terwijl hij/zij overdag actief is. Daardoor blijft het lichaampje ook warmer. Je kunt in de nacht een pyjama bij je baby aantrekken. Daarnaast kun je een babyslaapzak of een laken en dekentje gebruiken. In de zomer kan alleen een laken en romper al voldoende zijn. Aan de voetjes kun je voelen of de kleine het warm genoeg heeft. Via de nek kun je ook de lichaamstemperatuur controleren. Als je baby zweet is het tijd om luchtige kleding aan te trekken!

De auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *