baby artikelen
Je leest nu:

Tips die je kunnen helpen voor je kindje

0

Het opvoeden van je kindje is een leuk, maar soms ook een uitdaging. Zeker bij je eerste kindje ben je misschien onzeker of weet je niet precies wat je nou het beste kan doen. Hieronder lees je drie tips die je kunnen helpen. 

Vertrouw op je gevoel

Als moeder (of vader) ken jij je kindje het beste. Al geeft iedereen compleet het tegenovergestelde advies, doe waar jij je goed bij voelt! Natuurlijk zullen er momenten zijn dat je het echt even niet meer weet. Dan is het fijn om aan een persoon die je vertrouwt hulp te vragen, maar in sommige gevallen geven mensen advies, terwijl jij zelf een heel ander idee hebt. Volg in dat geval gewoon je eigen gevoel, jij weet wat jouw kind nodig heeft. 

Wees positief

Misschien heb je een enorme baaldag en gaat alles fout, iedereen heeft wel eens zo’n dag. Je kind neemt echter veel van jou over, dus probeer het niet te veel te tonen waar je kind bij is. Probeer ook positief te blijven naar je kind toe als die zich wat minder voelt. Benadruk de positieve kanten van een gebeurtenis en relativeer de negatieve kanten. Uiteraard mag je kind zich wel voelen, dus probeer het kind niet het gevoel te geven dat het zich aanstelt. 

Lees tip: Wat doet een kinderopvang precies

Kinderopvang 

Als je weer aan de slag gaat, wil je je kind met een gerust hart achter kunnen laten. Misschien heb je voldoende mensen die wel eens een dagje op willen passen, maar voor je kindje is een vaste omgeving het fijnst. 

Kies dan ook voor een geregistreerde kinderopvang. Bepaal voor jezelf waar jij waarde aan hecht en aan welke eisen een kinderopvang voor jou moeten voldoen. 

Wees er op tijd bij, sommige opvangen hebben een lange wachtlijst.  

Meer informatie: Kinderopvangromi.nlLaatste nieuwe berichten
De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *