baby artikelen
Je leest nu:

Wat zijn de voordelen van velours gordijnen?

0

Een velours gordijnen zijn altijd een charmante toevoeging aan je interieur! De velours stof is zacht en valt heel soepel. Dit geeft de gordijnen een warme en luxe uitstraling. Wat je interieurstijl ook is, een velours  gordijn past altijd!

Kies uit verschillende kleuren voor op maat gemaakte velours gordijnen. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende soorten velours gordijnen zoals dikke velours gordijnen en zware velours gordijnen. 

Velours gordijnen worden ook wel eens fluwelen gordijnen genoemd. 

Wat is eigenlijk verschil tussen velours en fluwelen gordijnen? 

Het verschil tussen fluwelen gordijnen en fluwelen gordijnen

We zijn allemaal de woorden velours of fluweel tegengekomen, maar wat is het verschil tussen de twee?

Velours is Frans woord voor fluweel, maar er zijn echter subtiele verschillen tussen de twee. Fluwelen gordijnen bestaan ​​uit twee lagen stof die aan elkaar zijn geweven en vervolgens de draad tussen de twee lagen doorknippen. De draden zijn naar boven geborsteld om een ​​zachte laag te creëren met een natuurlijke glans.

Het laatste verschil is dat velours een gesneden stof is, terwijl fluwelen gordijnen gemaakt zijn van geweven stof. Ook zijn velours gordijnen meestal zwaarder dan fluwelen gordijnen. Hierdoor is deze stof perfect geschikt voor gordijnen of stoffering.

voering van velours gordijn 


Omdat velours een gesneden stof is, raden we aan om veloursgordijnen te voeren. De voering beschermt de gevoelige pootjes. Bij het uitvallen van zo’n pootje, ontstaat er een gat. Omdat velours een zeer strak geweven stof is, vallen deze gaten direct op. Voeren van velours gordijnen verlengt het levensduur. Je kunt langer genieten van je velours gordijnen als ze gevoerd zijn en een duurzame kleur hebben.
Het gebruik van voeringen verlengt de levensduur van de gordijnen en het maakt de gordijnen geluiddicht, verduistert en verkleurt minder. Omdat het uitstekende warmte  en koude isolerende effecten heeft.

Bekijk alle velours gordijnen op maat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *