baby artikelen
Je leest nu:

Met een baby in een tiny house wonen

0

Het opvoeden van een baby in een tiny house heeft zowel uitdagingen als voordelen. Toen we naar ons tiny house verhuisden, was ik zeven maanden zwanger en ongelooflijk nerveus over hoe we in de ruimte zouden passen!

Onze eerste uitdaging was het passen van al onze nieuwe babyartikelen in ons huis. Wanneer je met een baby in een tiny house gaat wonen dan komt er meer bij kijken dan alleen het kleine mensje, het zijn alle spullen die erbij horen! Van kleren tot speelgoed tot een wieg. Het is gemakkelijk om extra romme te verzamelen met een baby en als je in een tiny house woont is er weinig ruimte voor rommel.

De tweede uitdaging van het leven in een tiny house met een baby is dat de meeste tiny houses open-concept of een kamer zijn. Dit betekent dat de ruimte van de baby nu in jouw ruimte is. Het kan moeilijk zijn om een ruimte voor de baby uit te kiezen die rustig is.

Tiny house lifestyle is makkelijker dan gedacht!

Ondanks deze eerste uitdagingen hebben we ontdekt dat het opvoeden van een baby in een tiny house eigenlijk veel gemakkelijker is dan verwacht. Het is namelijk niet veel anders dan het opvoeden van een baby in een standaard woning. Het voordeel van tiny houses is dat je veel dichter op elkaar zit en je jouw baby dus altijd goed in de gaten kunt houden. Je tiny house is ook makkelijker baby veilig te maken omdat het huisje zo klein is. Als je baby snel wakker wordt van elk geluidje dan kan het wel nadelig zijn. Omdat je in een tiny house altijd dicht op elkaar, hoor je ook alles. 

Als je baby dus snel wakker wordt van geluiden dan kan dit dus erg lastig zijn. Maar het grootste voordeel van een tiny house is de financiële vrijheid. Doordat onze vaste lasten een stuk lager zijn hoeven we minder te werken en kunnen we meer tijd besteden met de kostbare momenten met onze baby.

Hebben jullie ruimtebesparende tips voor het eerste jaar van de baby? Laat je favoriete tips, producten en geldbesparende lifehacks achter in de reacties hieronder.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *