baby artikelen
Je leest nu:

Inspiratie voor de kinderkamer

0
Hangloose Baby - Babyhangmat / Boxkleed - Pinky Feather Roze

Verwacht jij binnenkort een baby? Gefeliciteerd! Een kleintje op komst brengt ook veel veranderingen met zich mee. Zo moet het huis babyproof gemaakt worden, maar moet er ook een kinderkamer ingericht worden. Met dit laatste zullen we een stukje helpen, want een babykamer moet er niet alleen leuk uitzien, het moet ook veilig zijn voor je kleintje. Ben jij opzoek naar inspiratie voor de babykamer? Lees dan snel verder!

De kinderkamer verven of behangen

Een kinderkamer moet je anders behandelen dan iedere andere kamer. Een pasgeboren baby heeft nog veel te ontwikkelen, waardoor je met verschillende punten rekening mee moet houden. Als je bijvoorbeeld kiest om de muren te gaan verven, kun je niet uit elke verfsoort kiezen. Kies voor een geurloze verf op waterbasis, die geschikt is voor kinderkamers. Anders zal de verf schade richten aan de longen van je baby. Ditzelfde geldt voor behanglijm.

De kleuren van de kinderkamer

Wanneer baby’s worden geboren, kunnen ze alleen nog maar zwart en wit zien. Na ongeveer vier weken, zullen de eerste kleuren zichtbaar worden. Een baby heeft het de meeste interesse in primaire kleuren, zoals: rood, blauw en geel. Lichte kleuren zoals pasteltinten en mengvormen spreken een baby minder aan, maar zijn wel rustgevend. Zorg ervoor dat de kleur niet fel is, want felle kleuren maken de baby onrustig.

Een andere mogelijkheid is om voor een neutrale muur te gaan en deze op te vrolijken met een muursticker voor kinderen. Een muursticker bestaat uit een afbeelding, een tekst of een combinatie van de twee. Het is ook mogelijk om zelf een muursticker te ontwerpen.

De indeling van de kamer

Wanneer de baby er eenmaal is, komen ouders erachter dat ze kinderkamer onhandig hebben ingedeeld. Er staan dan bijvoorbeeld opbergdozen naast de commode, waar je overheen kunt struikelen. Zorg ervoor dat alleen essentiële elementen voor het verschonen bij de commode staan.

Een ander probleem dat kan voordoen, is dat de wieg of het ledikant in de buurt staat van een raam. Binnen de kortste keren zal jouw baby proberen om naar de gordijnen te grijpen. Hierdoor ontstaat het risico dat het bedje om gaat vallen. Houd dus van tevoren rekening, met dat een baby de wereld wilt ontdekken. Uit nieuwsgierigheid worden grijpen ze naar spullen, stoppen ze dingen in hun mond enzovoort. 

Een plekje voor de ouder

In de babykamer draait toch niet alles om het kind. Het is van belang dat de ouder ook een fijne zitplek voor zichzelf heeft gecreëerd. Kies voor een zachte fauteuil of een comfortabele schommelstoel. Je zult namelijk heel wat uren doorbrengen in de kamer. Een extra warme deken of kussen, is in de winter absoluut geen overbodige luxe.

Een nachtlampje voor het hele gezin

Baby’s zijn uiteraard nog veel te jong om een bang te zijn voor het donker. Toch biedt een nachtlampje een uitkomst. Je zult vaak midden in de nacht de donkere kinderkamer in moeten. Met behulp van het nachtlampje, hoef je geen fel licht in de nacht aan te zetten. Dat vinden zowel de baby, als de moeie ouder zeer fijn.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *