baby artikelen
Je leest nu:

Hoe kies ik gordijnen voor een babykamer?

0

Kindje op komst en druk bezig met het inrichten van de babykamer? Vaak zijn de gordijnen een ondergeschoven kindje en ligt de focus voornamelijk op de rest van de inrichting. En dat terwijl gordijnen zo’n belangrijke factor zijn. In dit artikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van gordijnen voor een kinder- of babykamer.

Ondergeschoven kindje

De babykamer is vaak het leukste kamertje van het huis. Toch besteden mensen vaak maar weinig aandacht aan de gordijnen, terwijl ze zoveel sfeer kunnen geven. Op een baby- of kinderkamer is het meestal belangrijk dat de gordijnen een verduisterende functie hebben. Dit is precies de reden waarom veel mensen kiezen voor een saai, maar functioneel, verduisterend rolgordijn. Terwijl er zoveel mooie sfeervolle gordijnen op de markt zijn die ook een verduisterende functie hebben.

Gordijnen die aansluiten bij de kamer

Let bij het uitkiezen van gordijnen goed op dat ze aansluiten bij de stijl van de kamer. Heb je een bepaald thema gekozen met een kleur die steeds terugkomt? Denk er dan eens over na om gordijnen in dezelfde kleur te kopen. Is de kamer erg klein, met weinig lichtinval? Kies dan voor witte gordijnen of linnen gordijnen, eventueel in combinatie met een verduisterend rolgordijn.

Inspiratie opdoen op Pinterest

Heb je geen idee wat mooi staat in de kinderkamer? Ga dan eerst een avondje lekker pinnen op Pinterest. Typ hier ‘kinderkamer’ in en laat je inspireren door de kinderkamers van anderen. Pin al jouw favoriete foto’s, zo kom je er vanzelf achter wat jij mooi vindt.

Kleurstalen meenemen/bestellen

Je keuze gemaakt? Bestel dan altijd eerst een kleurstaal. Ook wanneer je fysiek in de winkel bent geweest is het altijd slim om een staaltje mee naar huis te nemen. De kleur lijkt in de winkel of online namelijk altijd anders dan bij jou thuis. Kleur goedgekeurd? Bestellen maar!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *