4 tips voor het creëren van de ideale babykamer

Hoera, een kleintje op komst! Je kunt natuurlijk niet wachten tot het zover is. Of je zwangerschap nou een eitje was of niet, negen maanden lang kijk je uit naar hét moment: de geboorte van je kindje. Hoe fijn is het om helemaal voorbereid te zijn op dit speciale moment? De babykamer inrichten is lastig en vergt veel tijd, zorg daarom dat je er helemaal klaar voor bent met behulp van deze tips!

Tip 1: Begin vroeg!
Deze tip spreekt voor zichzelf, maar dat maakt hem niet minder belangrijk. Begin op tijd met het inrichten van de babykamer. Laten we realistisch zijn, met een groeiende buik wordt het steeds lastiger om alles voor elkaar te krijgen. Begin met het maken van een moodboard, zodat je vervolgens gericht op zoek kan gaan naar de nodige attributen. Dit scheelt een hoop tijd; als je van tevoren weet waar je naar op zoekt bent, is het een stuk makkelijker om in de winkel een keuze te maken. 

Tip 2: Opslagruimte
Hoewel een baby klein is, zijn er héél veel spullen nodig. Denk aan tientallen rompertjes, luiers en slaapzakken… die moet je ergens kwijt! Richt de babykamer daarom slim in en maak gebruik van de ruimte. Kies voor een hoge kast waarin je veel kwijt kan. Ook een commodekast met lades is ideaal; zo heb je niet alleen meer ruimte, maar heb je ook tijdens het verschonen de nodige spullen direct bij de hand.

Tip 3: Maak een mama-hoekje
In de babykamer brengt niet alleen je baby veel tijd door, ook jij en je partner komen er vaak genoeg. Zorg er daarom voor dat er een lekkere stoel in de kamer staat. Een fijne schommelstoel om borstvoeding te geven of lekker te knuffelen met papa. Om het éxtra gezellig en fijn te maken, kun je een kleedje over de stoel heen leggen. Zo blijven jij en je kleintje ook ’s nachts lekker warm!

Tip 4: Creëer rust
Een pasgeboren baby’tje kan een grote uitdaging zijn. Na negen maanden zwanger zijn én een bevalling wil je maar één ding: slapen! En laat dat nou net lastig zijn voor sommige kleintjes. Speel hier daarom zoveel als je kan op in door de babykamer hierop in te richten. Vergeet daarom de verduisterende gordijnen niet. Baby’s slapen, net als hun ouders, het beste in een verduisterde kamer. Kies daarom voor een verduisterend rolgordijn op maatzodat de ruimte donker is. Om ervoor te zorgen dat er geen licht door de kieren naar binnen valt, kan een overgordijn toegevoegd worden voor een optimaal effect. Zo heb je er alles aan gedaan om je kleintje een goede nachtrust te geven!

Wat is volgens jou een musthave in de babykamer? Tip:

9 maart 2020
5 x de grootste babykamertrends

Marie Claire
Een van de grootste interieur trends voor babykamers is de Scandinavische stijl. Wat je voor een dergelijk kamertje nodig hebt? Een commode op …


Lees tip:


Geef een reactie