baby artikelen
Je leest nu:

Zo laat jij je baby lekker slapen 

0

Na je bevalling moeten jij en je baby even aan elkaar wennen. Natuurlijk zijn jullie een flink aantal maanden met elkaar verbonden geweest (herinner jij je nog dat fijne getrappel in je buik?). Maar nu jullie weer ‘los’ van elkaar zijn, kost het even tijd om elkaar beter te leren kennen. Zo kan het best lastig zijn om te herkennen wanneer je kindje lekker ligt en echt helemaal tot rust komt. De kraamverzorgster en andere moeders om je heen hebben vast goede tips voor je. Maar er zijn ook een aantal andere dingen die je kunt proberen om je baby lekker in slaap te krijgen.

Dicht bij jou

Je kindje heeft een flink aantal maanden in jouw baarmoeder gezeten en dagelijks je stem gehoord. En dat kan heel ontspannend werken. Dat geldt ook voor de geluiden die je kindje vaak heeft kunnen horen in de baarmoeder, bijvoorbeeld muziek of het geluid van de stofzuiger. Om je baby de eerste periode goed in slaap te krijgen, is het een optie om een co-sleeper aan jouw kant van het bed te zetten. Zo slapen jullie nog echt samen en ben je heel dichtbij als je baby gaat huilen. Daarnaast kan zachtjes voor je kindje zingen terwijl je wiegt heel ontspannend werken. Daarnaast kan je via een aantal speciale apps de vertrouwde geluiden laten horen op de achtergrond. Neem wat dit betreft ook de tijd om het een en ander uit te proberen.

Geef je kindje een geborgen gevoel

Om je kindje goed te laten slapen, speelt lekker liggen ook een grote rol. Voor een dutje kan jij je kindje in de wieg leggen, maar als je kleintje de slaap niet kan vatten zijn er nog een aantal andere opties. Valt je baby alleen in slaap door te schommelen? Leg deze dan in de kinderwagen en rijd deze zachtjes heen en weer. Een luxe babyhangmat is ook een optie. Deze kan gecombineerd worden met een standaard, zodat je deze makkelijk boven de box hangt. Deze standaard en hangmat kan je eenvoudig meenemen naar een andere locatie. Door zachtjes heen en weer te schommelen in de hangmat krijgt je baby een heerlijk veilig en geborgen gevoel.

Overdag dutten

Zeker in het begin zal je baby overdag voor een groot deel slapen. Naarmate je kindje ouder wordt, zal je steeds vaker begrijpen wanneer de vermoeidheid toeslaat. Bijvoorbeeld wanneer je kleine spruit opeens hele rode wangen krijgt, in de ogen wrijft of juist heel actief wordt. Ook al hanteer je een ritme, laat je kindje in dit soort gevallen ook even lekker slapen. Wanneer ze over de slaap heen raken, kan dit namelijk ook resulteren in slapeloze nachten. Niet alleen voor je kleine spruit, maar ook voor jou.


Laatste nieuwe berichten:
De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *