baby artikelen
Je leest nu:

Wat te doen voordat de baby komt?

0

Als je zwanger bent dan zijn er wel een aantal voorbereidingen die je moet treffen voordat de baby komt. Als je op het internet gaat surfen dan krijg je spontaan last van FOMO wanneer je zwanger bent. Je maakt spontaan een lijstje van wat je allemaal nog nodig hebt voor je baby. Als moeder van drie kinderen kan ik je wel vertellen dat er heel veel info op het internet te vinden is waar je niks aan hebt. Er zijn een paar essentiële voorbereidingen die je moet treffen tijdens je zwangerschap: ik geef je 5 tips!

 Deze voorbereidingen die je treft tijdens je zwangerschap maken je leven, naar mijn mening, zoveel makkelijker. Je bent mentaal voorbereid als je baby komt en dat is het belangrijkste. Belangrijker dan al die lijstjes met spullen die je zou moeten kopen.

 Tip 1: Lijstje maken met wat je echt nodig hebt

Zoals ik al zei, er zijn heel veel spullen wat je helemaal niet nodig hebt. Als hier een vierde kindje zou komen (wat er niet komt!) dan zou ik echt heel weinig spullen aanschaffen. Een baby heeft zo weinig nodig. Veel minder dan wat je wordt aangepraat door alle winkels. Vraag advies bij moeders die al kinderen hebben: wat heb je nu echt nodig voor je baby en wat is overbodig? Maak een lijstje met dingen die je echt nodig hebt. Hier kunnen ook items opstaan die je in je kraamtijd als cadeau zou willen vragen. Het advies van andere moeders is het beste advies om voorbereidingen te treffen voor als de baby komt. Ga daarom op zoek naar ervaring van andere moeders, kijk op mamablogs zoals Love2BeMama, praat met vriendinnen of natuurlijk met je eigen moeder!

 Tip 2: Ga met je partner op vakantie

Als dit je eerste zwangerschap is dan raad ik je aan om samen nog lekker weg te gaan. Het is tegenwoordig een trend om op ‘babymoon’ te gaan en je vindt het misschien een onnodige uitgave maar het is zo fijn om het er samen nog even van te nemen. Als je baby eenmaal is geboren gaat er zoveel tijd ‘verloren’ die je niet meer samen met je partner kan besteden. Geniet dus nog even van de rustige tijd die je samen hebt before the baby comes.

Het hoeft geen extravagante vakantie te zijn. Je kan er ook gewoon een weekje tussenuit gaan in eigen land. Zie het als tijd om je op je relatie te concentreren en jullie leven samen verder te plannen. Een manier om nog fijn samen met je partner te zijn voordat jullie samen ouders worden en er een nieuw avontuur gaat beginnen.

 Tip 3: Maak je huis schoon en ruim op!

Doe dit vooral op tijd in je zwangerschap. Het is zo fijn om je huis te declutteren. Maak letterlijk plaats voor je baby. Neem de tijd om eindelijk klusjes aan te pakken die al te lang zijn blijven liggen. Het geef je zo’n fijn gevoel en als je baby er eenmaal is heb je hier voorlopig echt geen tijd voor.

Tip 4: Volg een zwangerschapscursus

Je hebt misschien gehoord dat een zwangerschapscursus helemaal niet nodig is. Ik heb dit ook alleen gevolgd tijdens mijn eerste zwangerschap en ik vond dat juist wel heel fijn. Als je voor het eerst zwanger bent gaat er een wereld voor je open. Dompel je er lekker in onder en neem zoveel mogelijk informatie tot je. Er zijn tegenwoordig zoveel fijne zwangerschapscursussen die je kunt volgen. Ook fijn om met andere mama’s to be in gesprek te komen. Misschien hebben ze nog bruikbare tips voor je!

Tip 5: Vooruit koken

Als je baby er straks is heb je letterlijk je handen vol. Om je zo min mogelijk druk te hoeven maken om het eten: kook vooruit. Maak pannen met soep en pastasaus en vries het in. Geloof mij: hier heb je straks heel veel baat bij. Om het nu te doen kost je weinig extra tijd. Kook gewoon wat extra’s als je toch bezig bent.

Geniet van je zwangerschap en het moederschap. Een babytje zet je wereld op zijn kop, dus zorg ervoor dat je er tegen die tijd zoveel mogelijk van kan genieten. Welkom bij de club van de moeders.
(1) Comment

  1. Handige tips! Vooral op vakantie gaan met je partner is een goede aanrader! Samen met mijn partner hebben we een Baby gebaren cursus gedaan. Zo kunnen we straks als de kleine er is hopelijk beter met hem communiceren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *