baby artikelen
Je leest nu:

Voetverzorging voor baby’s

0

Bij voetverzorging, of ook wel pedicure, denkt u vast niet meteen aan voetverzorging voor baby’s.

En toch is de juiste voetverzorging bij baby’s heel belangrijk.

Verzorging

Doordat de nagels van baby’s heel zacht zijn, maar tegelijkertijd ook heel scherp zijn kunnen ze zichzelf snel pijn doen. Maar hoe kun je de nageltjes nou het beste verzorgen? Belangrijk is om te weten dat u de nageltjes van uw baby de eerste drie maand niet mag knippen. Tot die tijd kunt u ze het beste vijlen. Zo voorkomt u dat uw baby zich zeer doet. 

Vijlen

Vijlen kunt u het beste doen met kartonnen vijltjes. Terwijl u het vingertje van uw baby vasthoudt drukt u de huid iets naar beneden toe. Zo kunt u namelijk beter bij het nageltje. Het is belangrijk om altijd één kant op te vijlen, want als u beide kanten op zou vijlen is de kans op scherpe randjes en scheurtjes groter. En dat willen we hiermee juist zien te voorkomen.

Knippen

Nageltjes knippen mag dus vanaf dat de baby drie maand oud is, omdat de nageltjes voor die tijd zo zacht zijn dat de kans groot is dat ze dubbel klappen in het schaartje. Maar er zijn veel ouders die dit een beetje spannend vinden en dit liever door een professional willen laten doen. Baby’s rond deze leeftijd kunnen nogal beweeglijk zijn, waardoor het moeilijk is om de nageltjes te kunnen knippen. Wij begrijpen dan ook dat het voor ouders heel spannend is om de nageltjes te knippen. Vaak helpt het al als een pedicure het een keer heeft voorgedaan. Belos Pés Pedicure Ommen is gespecialiseerd in het knippen van de nageltjes van baby’s en wil u hier met alle liefde mee helpen. Zij knipt dan heel voorzichtig de nageltjes en na die tijd geeft ze ook nog eens een heerlijke ontspannende massage met een speciale voetverzorging crème voor baby’s.

Hoe vaak?

De vingernageltjes van baby’s groeien vrij snel weer aan. Deze dient u dan ook regelmatig bij te houden. U kunt na drie maanden ook het vijlen afwisselen met het knippen als u dit prettiger vindt. Knippen dient u overigens wel met een speciale babynagelschaar. De teennageltjes van een baby groeien wat minder snel. Deze hoeft u dus ook minder vaak te knippen of te vijlen. 

Belos Pés pedicure in Ommen

De vakbekwame pedicure van Belos Pés is sinds november 2018 voor zichzelf begonnen en geeft onder andere voetverzorging bij baby’s bij mensen aan huis. Dat is wel zo prettig, in uw eigen vertrouwde omgeving, op een tijdstip wat voor u het beste uitkomt en zo hoeft u uw baby niet mee te nemen naar een salon. Uiteraard kunt u ook voor allerlei andere behandelingen terecht bij Belos Pés.Laatste nieuwe berichten:
De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *