baby artikelen
Je leest nu:

Uitvaartverzekering voor je kind

0

Als je zwanger bent is het afsluiten van een uitvaartverzekering niet het eerste waar je aan zou denken. Toch is het belangrijk om dit soort zaken al goed te regelen voor jouw (ongeboren) zoon of dochter. Als je zelf al een uitvaartverzekering hebt lopen dan kun je jouw kind in de meeste gevallen gratis meeverzekeren op jouw polis.

Gratis meeverzekeren

Om jouw (ongeboren) kind gratis mee te verzekeren moet je even de voorwaarden van jouw polis doorlezen. De voorwaarden zijn namelijk per uitvaartverzekeraar verschillend. In de meeste gevallen zal na 20 weken zwangerschap tot de eerste 30 a 60 dagen na de geboorte het kindje gratis en automatisch zijn meeverzekerd. In de voorwaarden staat ook vermeld tot welk bedrag je verzekerd bent voor je kind in deze periode. 

Als je zoon of dochter eenmaal geboren is dan is de dekking meteen een stuk hoger. Je zult wel even contact op moeten nemen met de verzekeraar om hen op de hoogte te stellen van de geboorte van jouw kind. 

Eigen uitvaartverzekering kind

Buiten dat je jouw kindje kan meeverzekeren op de polis van jouw of je partner kun je er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten. Het voordeel van deze optie is dat je ten eerste een hele lage premie betaald. En ten tweede kan jouw zoon of dochter als hij 18 jaar is de verzekering gewoon door laten lopen. Als je je zoon of dochter namelijk meeverzekerd dan zul je na het 18e of 21e jaar alsnog een eigen verzekering moeten afsluiten voor je kind.

Zoals we al schreven je denkt er het liefst niet aan maar het afsluiten van een uitvaartverzekering hoort er nu eenmaal bij. En als je het afweegt tegen de kosten van een uitvaart dan is het zeer verstandig om er toch even bij stil te staan.

De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *