baby artikelen
Je leest nu:

Tips voor een gezonde lunch mee naar school

0

Een lekkere en gezonde lunch is essentieel voor een optimale concentratie op school. Een lunch die rijk is aan voedingsstoffen zorgt ervoor dat kinderen de hele dag energiek blijven en beter in staat zijn om te leren. In dit artikel bespreken we enkele tips om een lekkere en gezonde lunch mee te geven naar school.

Begin met een goede basis

Een gezonde lunch begint met een goede basis. Kies voor volkoren brood, crackers of wraps in plaats van wit brood. Volkoren producten zijn rijk aan vezels en geven je een langdurig verzadigd gevoel. Beleg het brood met magere vleeswaren zoals kipfilet, rosbief of magere ham, of ga voor een vegetarische optie zoals hummus of pindakaas.

Voeg groenten, fruit of een andere gezonde snack toe

Groenten en fruit zijn belangrijke bronnen van vitamines en vezels. Voeg daarom altijd iets van groente of fruit toe aan je lunchbox. Snijd bijvoorbeeld wat paprika, wortels of komkommer in stukjes of geef wat cherrytomaatjes of druiven mee. Fruit zoals appels, bananen en mandarijnen zijn ook gemakkelijk mee te nemen en vormen een gezonde snack voor tussendoor.

Andere gezonde snacks zijn noten, rozijnen of gedroogd fruit. Deze bevatten veel voedingsstoffen en geven wat extra energie. In de lunchboxen van Mepal zit een handig extra compartiment waar je dit soort kleine snacks, apart van het boord, kunt meegeven. Je kunt een handige broodtrommel van Mepal kopen in allerlei leuke variaties.

Drinken

Water is essentieel en de beste dorstlesser. Geef een herbruikbare waterfles mee naar school die bij voorkeur vaatwasser bestendig zijn. Vermijd suikerhoudende dranken zoals frisdrank en energiedrankjes, omdat deze veel calorieën bevatten en je bloedsuikerspiegel snel laten stijgen. Lust jouw kind echt geen water, voeg dan alleen een licht smaakje toe in de vorm van bijvoorbeeld een suikervrije aanmaaklimonade.

Door de bovenstaande tips op te volgen, zorg je voor een gezonde en gevarieerde lunch die jouw kinderen de energie en concentratie geven om hu schooldag goed door te komen.  Ben je nog op zoek naar een leuke lunch box of drinkbeker? Kijk dan een op de website van Coppens, hier vind je diverse leuke varianten!

De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *