baby artikelen
Je leest nu:

Slaapproblemen bij baby’s

0
Slaapproblemen bij baby's

Je hoort en leest het vaak, slaapregressie bij baby’s. Je komt het woord slaapregressie ook steeds vaker tegen. Een baby dat steeds vaker en langer wakker is gedurende de nacht, waardoor ook het slapen in de middag moeizamer verloopt. Een slaapregressie is een fase. Dit betekent dat een baby enkele dagen slecht slaap maar ook wekenlang onrustig kan zijn. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een slaapregressie zich op voorspelbare momenten uit, maar vaak is dit wel het geval. Een slaapregressie die veel voorkomt is de

slaapregressie baby 4 maanden. Een slaapregressie komt namelijk veel voor bij baby’s van rond de vier maanden oud. In deze levensfase kan de baby onderscheid maken tussen de lichte en diepe slaap, dit betekent dat de overgang van deze fases vaak moeizaam verloopt.

Zo houd je deze periode het best vol

Veel wanhopige ouders zoeken dan ook naar een oorzaak van het niet willen slapen van hun baby. Als ouder wil je natuurlijk dat je baby goed slaapt.  Het is natuurlijk fijn voor een ouder om te weten hoe zij hun baby kunnen ondersteunen. Helaas is er geen verklaring voor dit slaapprobleem bij baby’s, maar er zijn wel tips om een slaapregressie uit te houden. Het is geen pretje, zo’n slaapregressie, maar je zult toch een manier moeten vinden om dit samen met je baby uit te houden. Geef je baby de gelegenheid om te slapen. Wiegen is ook een effectieve manier om het kindje in diepe slaap te brengen. Het belangrijkste is om een flexibel schema te hanteren. Slaapregressies zijn niet voor altijd. Het is dan ook handig om het schema aan te passen aan de behoeften van het kindje. Geef je baby extra veel knuffels en vraag hulp aan je partner, wissel bijvoorbeeld nachtdiensten af. Het is ook belangrijk om te accepteren dat de baby extra voedingen nodig heeft in de nacht. Een warm badje of een rustgevende massage zijn ook effectieve middelen om je kindje uit een slaapregressie te helpen. Last but not least, vervroeg de bedtijden van je baby. De meesten baby’s slapen tussen 18:00 en 19:30. Pas deze tips toe en haal je kindje uit zijn of haar slaapregressie.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *