baby artikelen
Je leest nu:

Je kind zindelijk maken

0

Is jouw kind op weg naar zindelijkheid, maar kan jouw kindje nog wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan is een oefenbroekje de uitkomst! Een oefenbroekje kan gezien worden als de tussenstap van de luier naar een onderbroekje. Een oefenbroekje neemt veel minder vocht op dan een luier, maar kan nog wel een klein plasje tegenhouden. Dat voorkomt vervelende ongelukjes met natte kleding en de dweil uit de bergruimte moeten pakken om plasjes op te dweilen. Dit komt jouw gemoedsrust ten goede en zorgt dat het kind niet in verlegenheid wordt gebracht.


Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining?


De meeste kinderen zijn vanaf hun tweede levensjaar in staat om signalen te geven. Onder de leeftijd van twee jaar heeft het beginnen met zindelijkheidstraining geen enkele zin. Het kost tijd om een kind te leren snappen dat hij of zij op het toilet of wc potje moet gaan zitten. Ook het beheersen van hun blaas en darmen begint pas vanaf 18 maanden. Begeleid je kind in het zindelijkheidsproces zodra ze signalen geven. Veel kinderen imiteren hun ouders maar wat graag. Begin daarom met een oefenpotje en ga op vaste momenten naar de wc.


Steuntje in de rug

Zoals eerder genoemd, helpt een oefenbroekje om jouw kindje te leren zindelijk te worden. Als jouw kindje nog een luier gebruikt en door de vocht absorberende werking niet door heeft dat hij of zij geplast heeft, versnelt dit het zindelijkheidsproces niet. De directe overgang naar een onderbroekje kan misschien nog gepaard gaan met veel druk. Een oefenbroekje wordt daarom ook gezien als onderdeel van de zindelijkheidstraining en is een prima tussenstap.


Meer zelfvertrouwen

Stoffen oefenbroekjes zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en hippe prints. Dat geeft jouw kind ook meer zelfvertrouwen. De pasvorm is namelijk hetzelfde als bij normaal ondergoed. Vergelijk een oefenbroekje overigens niet met een wasbare luier, want een oefenbroekje kan geen volledige plas opnemen. Dat maakt een oefenbroekje voor ’s nachts ongeschikt. Het kind kan een oefenbroekje het best alleen overdag dragen en regelmatig naar het toilet of potje gaan.
De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *