baby artikelen
Je leest nu:

Je kind veilig vervoeren in de auto

0
Foto door PxHere

Foto door PxHere

Een autostoel. Iedere ouder die zijn kind met de auto wil vervoeren heeft er een nodig. En ook best een tijdje, want in Nederland is het verplicht om je kind tot een lengte van 135 CM in een autostoel te vervoeren.

Zeker de aanstaande ouder kan het lastig hebben met het vinden van de beste autostoel. Er zijn zoveel modellen en aanbieders, dat je al gauw de weg kan kwijtraken, voordat je überhaupt een kilometer hebt gereden. Om je een beetje op weg te helpen hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Je kind achterwaarts vervoeren

Pasgeboren baby’s moeten tot minimaal 9 maanden achterwaarts in de auto worden vervoerd. Deze regel geldt al sinds 1982 toen de Europese wetgeving ECE R44/04 de standaard werd voor autostoelen. Het achterwaarts vervoeren van je baby is veel veiliger, omdat bij een botsing de hele stoel de klap opvangt en je kindje veilig in de stoel blijft zitten.

Op dit moment wordt door nog strengere I-Size regels zelfs gesteld dat het nóg beter is om je kindje tot 15 maanden achterwaarts te vervoeren.

Autogordel of Isofix

Om de autostoel in de auto te bevestigen heb je twee mogelijkheden. Je kan de autostoel in de auto bevestigen met de gordel die in de auto zit. Daarnaast is er het Isofix systeem, waarbij je de autostoel vergrendeld aan de carrosserie van de auto. Het Isofix systeem is heel gebruiksvriendelijk en veiliger dan het gebruik van een autogordel, maar het systeem moet wel in je auto zitten. Vanaf 2006 worden de meeste auto’s uitgerust met Isofix, maar even controleren kan geen kwaad.

360 graden draaibaar

Met de komst van Isofix heeft ook de Base zijn intrede gedaan. Deze basis bevestig je in de auto, en zo kan je de autostoel makkelijk in en uit de auto halen. De nieuwste uitvinding is de draaibare autostoel, waarbij je de stoel kan draaien om je kindje in en uit de auto te halen. Heel handig!

De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *