baby artikelen
Je leest nu:

Huiselijk veiligheidsmaatregelen voor kleine kinderen

0

Het is natuurlijk een heerlijke tijd. Je jonge kinderen beginnen met lopen en daarbij hoort natuurlijk de ontdekkingsreis door het huis. Die tocht brengt soms wat gevaren met zich mee, die vrij eenvoudig op te lossen zijn. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Traphekje

We kennen het waarschijnlijk allemaal nog van vroeger. Dat mysterieuze ‘ding’ van boven naar beneden: de trap. Natuurlijk vol gevaren voor kinderen, dus vandaar dat de trap moet worden afgesloten met een traphekje. Hiermee neutraliseer je snel één van de grootste gevaren in huis voor kleine kinderen.

Veilig koken

Een pannetje op het vuur kan ook erg gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. Ze zijn immers nieuwsgierig en willen van alles weten wat het is. Ze pakken dan ook alles vast om het goed te kunnen bekijken. Met een pannetje op het vuur kan dit natuurlijk voor erg gevaarlijke situaties zorgen. Nu snappen we goed dat je niet voortdurend de pannen kunt bewaken, maar zorg er wel voor dat pannen buiten handbereik van kinderen staan. Dit kun je bijvoorbeeld doen is alleen gebruik te maken van de achterste pitten.

Toiletzitting

Niet zozeer gevaarlijk, maar wel erg vervelend. Je kind gaat op de wc-bril zitten, maar deze blijkt net iets te groot. Het kind glijdt tussen de bril door en zit vast of geeft een nat pak. Ook dat is eenvoudig te voorkomen met een familie wc-bril. Deze toiletzitting heeft niet alleen een normale zitting, maar ook een speciale voor kinderen, met een kleiner formaat.

Deur op slot

Het klinkt zo simpel, maar toch gaat het nog vaak verkeerd. Een openstaande deur en een nieuwsgierig kind. Een gevaarlijke combinatie, want achter de deur schuilt de buitenwereld, vol gevaren voor kinderen.  

Naast de genoemde maatregelen blijft het natuurlijk het beste om je kind goed in de gaten te houden en ze zo te beschermen tegen alle gevaren.Laatste nieuwe berichten
De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *