baby artikelen
Je leest nu:

Hoe richt je een kinderkamer in?

0
Kidsmill Modular Babykamer Wit

Voor de één is het inrichten van een kinderkamer een feestje, de ander heeft geen idee waar te beginnen. Waar moet je allemaal rekening mee houden en wat kies je als uitgangspunt? Wij zetten vandaag een aantal tips voor je op een rijtje om je op weg te helpen met het inrichten van de kinderkamer van jouw zoon of dochter.  

Verschillende meubels 

Om de kamer zo efficiënt mogelijk in te richten is het van belang om eerst een plattegrond van de kamer te maken. Zodra je alle afmetingen weet kun je gaan bepalen welke meubels je in de kamer wilt zetten. Dit is natuurlijk ook wel afhankelijk van de leeftijd van je kind, maar vergeet ook vooral niet de doeleinden van de kamer. Wil je dat er ook huiswerk gemaakt kan worden of gegamed kan worden in de kamer? Dan is het belangrijk om hier ook gedeeltes van de kamer voor vrij te houden. Hier kun je dan bijvoorbeeld een bureau plaatsen of een spelcomputer. Wanneer je hier in je huis andere ruimtes voor hebt of liever hebt dat je kind daar gebruik van maakt, dan is er weer meer ruimte voor andere meubels. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie hoogslaper of een zitzak. Die maken de kamer net wat speelser.  

Gebruik van kleur en licht 

Voor een kinderkamer is er op het gebied van kleur alles mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor warme exotische tinten of vrolijke pasteltinten. Ook kun je natuurlijk voor basiskleuren zoals grijs of beige om rust toe te voegen aan de kamer. Kleur toevoegen kun je ook doen door een gekleurde poef, zitzak of kussentjes toe te voegen in het interieur van de kinderkamer. Voor de basisverlichting kun je het beste voor een zacht licht gaan. Je kunt daarna nog sfeerlampen toevoegen die bijvoorbeeld aan een muur hangen of op een bureau staan. 

Decoratie  

Niet geheel onbelangrijk is de decoratie van de kamer. Leuke items zijn bijvoorbeeld een kleed, knuffels en fotolijstjes. Ook opbergmanden en een tipitent geven een gezellige sfeer aan een kinderkamer. Bij de decoratie kun je ook weer spelen met kleur. Kies bijvoorbeeld een enkele basiskleur en gebruikt voor andere stukken verschillende tinten van deze basiskleur. Natuurlijk kun je ook gaan voor een aantal verschillende kleuren om het extra vrolijk te maken. 
De auteur

Hallo beste lezer,
Ik ben Necip Spijker en gespecialiseerd in blogs, content en linkbuilding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *