baby artikelen
Je leest nu:

Hoe kies je de juiste kinderwagen voor je baby

0

Een kinderwagen is een musthave voor elke nieuwe ouder. Het is dan ook een item dat je bovenaan jouw lijstje plaatst als je erover nadenkt wat je voor de komst van jouw baby moet kopen. De wandelingen die je met jouw baby doet, moeten immers veilig en comfortabel zijn. Dus is logisch dat jij absoluut de beste keuze bij het uitkiezen van een kinderwagen wilt maken.

Het is daarnaast belangrijk om te vermelden dat er geen kinderwagen bestaat die voor iedereen geschikt is. Het komt er allemaal op neer dat je een kinderwagen kiest die niet alleen prima bij je kind past maar ook bijzonder handig voor jou is. Juist daarom vind je hieronder enkele tips waar jij op moet letten bij de aanschaf van een kinderwagen.

Stel een budget vast

Afhankelijk van het model dat je zoekt, kan een kinderwagen duurder uitpakken dan je denkt. Dit kan zeker een uitdaging zijn om de beste voor jou uit te kiezen. Het is daarom van cruciaal belang om een budget vast te stellen voordat jij ervoor gaat shoppen. Denk bij het bepalen van jouw budget over al jouw vereisten na. Als jij graag een geavanceerde kinderwagen wilt met duurdere stoffen, dan moet je zeker bereid zijn om hier wat meer geld in te investeren. 

Met de kinderwagens op Black Friday deals zou je uiteraard op de kosten ervan kunnen besparen. Zo kan je wellicht toch nog voor een schappelijke prijs een duurder model vinden die dan wel binnen jouw budget past!

Hoe je kinderwagen te gebruiken

Overweeg bij de aanschaf van een kinderwagen welk doel deze voor jou en je baby gaat vervullen. Zal het enkel gebruikt worden om je baby op lange wandelingen mee te nemen? Of wil je dat het iets ruimer is, zodat het ook prima voor boodschapjes gebruikt kan worden? Of zou het bijzonder gemakkelijk in de bus of auto meegenomen kunnen worden. In het laatste geval is een licht van gewicht en opvouwbare kinderwagen precies wat jij nodig hebt.

Het uiteindelijke doel van jouw zoektocht is om een kinderwagen te selecteren waarmee jij je baby moeiteloos kunt vervoeren. Zorg er dus voor dat je iets functioneels uitkiest, dat precies bij je behoeften en levensstijl past.

Hoe lang de kinderwagen te gebruiken

Een andere factor waar je zeker rekening mee moet houden, is hoe lang je de kinderwagen zult gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd en het gewicht van jouw baby om zo de stijl en grootte van de kinderwagen te bepalen. 

Je kunt er bijvoorbeeld de voorkeur aan geven om eerst een kleinere kinderwagen voor jouw baby aan te schaffen. Om deze later voor een grotere in te ruilen als je baby groter wordt. Of wellicht wil je liever voor een meer kosteneffectieve optie gaan. Dit door een universele kinderwagen te kopen waarin een baby zowel kan liggen als zitten.

Het kan ook zijn dat jij erover nadenkt dat je in de (nabije) toekomst nog meer kinderen wilt. En dat jij hierbij van plan bent om dezelfde kinderwagen ook voor hen te gebruiken. Juist dan is het van cruciaal belang om in een uitvoering te investeren die behoorlijk duurzaam is.

Is het gemakkelijk op te tillen en te vouwen

Er zullen heel wat gelegenheden zijn waarbij jij jouw baby en andere dingen tegelijkertijd moet vasthouden. Het snel met één hand kunnen openen en sluiten van een kinderwagen is dan een functie die goud waard is. Als de kinderwagen direct al te zwaar is en je deze niet kunt dragen, dan is dat al een groot probleem.

Hoe zit het met de veiligheid

Niets is belangrijker dan de veiligheid van jouw baby. Het is dus essentieel om op alle functies te letten die de bescherming van jouw kind tijdens de rit garanderen. Wielvergrendeling zorgt er bijvoorbeeld voor dat de kinderwagen niet wegrolt tijdens de momenten dat je stilstaat. Je moet jouw baby ook goed vastmaken om te voorkomen dat hij of zij valt. Dus zorg ervoor dat je de veiligheidsgordels als een belangrijke functie beschouwt.

Er zijn veel dingen die je moet overwegen voordat jij de juiste kinderwagen koopt. De bovenstaande praktische tips zullen je zoekwerk gemakkelijker maken om erin te slagen eentje te selecteren die ideaal voor jou en je kind is.

De auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *