baby artikelen
Je leest nu:

Geld lenen voor de inrichting van de babykamer

0
woman carrying baby boy wearing white tank top infront of white curtain inside the room

Is er een kindje op komst? Gefeliciteerd! Jullie mooie wondertje verdient natuurlijk een fijn kamertje. Misschien moet er nog geklust worden en natuurlijk moet er een bedje komen, een commode en een leuke kledingkast. Naast het inrichten van de babykamer komt er ook nog heel veel anders op jullie af. Er moet een box komen, een kinderwagen, autostoel, een badje, kruiken, kleertjes en ga zo maar door. Het krijgen van een kindje kost geld, uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt maar een baby uitzet loopt toch al snel in de enkele honderden euro’s. Hebben jullie dit geld momenteel niet op de spaarrekening staan? Dan is het afsluiten van een lening een goed idee, mits je dit veilig doet.

Veilig een lening afsluiten voor het kopen van de babyuitzet

Bijna één derde van de huishoudens maakt wel eens gebruik van een lening. Toch horen we enkel en alleen dat geval waarbij het mis gaat. Zij leenden geld, konden niet voldoen aan de verplichtingen en kwamen in grote financiële problemen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, zeker niet voor de inrichting van de babykamer. Een lening moet juist ontzorgen en niet extra zorgen opwekken. Wanneer je een lening gaat afsluiten moet je daarom een aantal punten in acht nemen. 

Waar moet je opletten voordat je een lening afsluit?

Leen nooit meer geld dan je nodig hebt. Geld lenen kost nu eenmaal geld, je betaald namelijk rente over het geleende geld. Het is dus letterlijk zonde van je geld als je meer gaat lenen dan nodig is. Daarbij moet je ook kijken naar welk rentepercentage de kredietverstrekker berekent over het geleende geld. Hoe lager hoe beter. Naast de rente is dan ook de looptijd van de lening nog van belang.  Hoe korter de looptijd, hoe sneller je de lening weer afbetaald hoe minder rente je betaald over de gehele lening. Een lening met een lage rente en een korte looptijd is dus de meest voordelige lening.

Zorg dat je de maandpremie kunt voldoen

Als laatste punt waar je op moet letten bij het afsluiten van een lening benoemen we de maandpremie. Dit is het maandelijkse bedrag dat je moet afbetalen tot je de lening geheel voldaan hebt. Is dit bedrag haalbaar voor jullie? Kijk hier serieus goed na. Is het ook haalbaar als jullie even tijdelijk wat minder inkomen hebben? Wanneer je namelijk je maandpremie niet kunt betalen kom je in de financiële problemen terecht. Is de maandpremie te hoog? Verleng dan de looptijd van de lening, je betaald dan wel wat meer rente over het geheel maar de maandpremie wordt ook wat lager. Op leningen.nl vind je alles over lenen en kun je ook direct verschillende kredietverstrekkers vergelijken met elkaar.


Geld lenen(1) Comment

  1. […] 27 juli 202014 augustus 2020 Ilonka Geld lenen voor de inrichting van de babykamer […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *