baby artikelen
Je leest nu:

Dit zijn de grootste voordelen van wasbare luiers

0Als kersverse ouder ontkom je er niet aan: het verschonen van jouw kleine spruit. Maar de vraag is welke soort luiers je kiest. In Nederland zijn de wegwerpluiers verreweg het meest bekend, maar betekent dit ook dat deze luiers het beste zijn voor jouw kleintje? Daarover verschillen de meningen. Neem de wasbare luiers als voorbeeld. Het is niet zonder reden dat deze luiers langzaamaan de wereld aan het veroveren zijn. In dit artikel delen we de belangrijkste voordelen van wasbare luiers. Lees snel verder!

1. Goed voor het milieu

Wasbare luiers, er hangt toch nog een beetje een stoffig en ouderwets imago aan. Dat is niet terecht, want het is totaal niet realistisch. En nee, de wasbare luier is ook niet alleen voor hippies. Steeds meer mensen worden bewuster van wat ze kopen. Zo krijgen groene producten steeds meer de voorkeur. Anders gezegd, we zijn bereid om meer te betalen voor duurzaamheid. En dat is een positieve en mooie ontwikkeling! De wasbare luiers zijn hier ook een mooi voorbeeld van. Tenminste, als je wilt consumeren zonder schuldgevoel. Als je kiest voor wasbare luiers, weet je zeker dat het milieu minder wordt belast. Dit leggen we graag uit aan de hand van een voorbeeld. Waar wegwerpluiers, zoals de naam al doet verklappen, voor eenmalig gebruik zijn, kan een wasbare luier tot maar liefst 1000 keer gewassen (en dus hergebruikt) worden.

2. Eerder zindelijk

Een andere belangrijke reden waarom ouders overstag gaan en wasbare luiers boven wegwerpluiers verkiezen, heeft te maken met dat kinderen eerder zindelijk worden door het dragen van een wasbare luier. Je leest het inderdaad goed, maar hoe kan dat dan? Heel simpel. Doordat de luier natter aanvoelt, worden kinderen sneller bewust van wat ze doen. Ze voelen letterlijk nattigheid en dat is positief, want uit onderzoek is gebleken dat kinderen een jaar eerder zindelijk zijn dan bij wegwerpluiers. Ook dit gaat je uiteindelijk geld besparen. Eén jaar wegwerpluiers van een A-merk kost al snel €600 tot €800, afhankelijk of het product in de aanbieding is. Tel uit je winst!

De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *