Het nieuws dat er een (of meerdere) baby op komst is, is al heel wat om te verwerken. Wanneer je buik gaat groeien, ga je bovendien nadenken over zwangerschapskleding. Maar waarschijnlijk ook over maxi cosi’s, kinderstoelen en een babyfoon. Wanneer koop je wat? Is fijne zwangerschapskleding een goede investering? En vanaf wanneer heb je dat dan nodig? Waar moet je op letten als je zwangerschapskleding gaat passen? Wanneer kun je het beste een zwangerschapsbeha kopen? Maar ook….. op welke kamer gaat mijn baby slapen? Gebruiken we een babyfoon met of zonder camera? En welke babyfoon past dan het beste bij mij? Zoveel vragen! Lees de antwoorden in dit artikel.
Zwangerschapskleding: 3 tips!
Op welk moment stap je over op zwangerschapskleding? Dat is natuurlijk aan jou. Meestal is het moment waarop het meer comfortabel is om de knoop van je broek los dan vast te dragen, een goed moment. Een ‘normale’ broek in een maat groter kopen gaat je niet helpen; de pasvorm van een normale damesbroek is niet gemaakt voor een zwangere vrouw. Wil je minder druk op je buik ervaren? Koop dan zwangerschapskleding.
Waar moet je op letten als je zwangerschapskleding gaat passen? Kies kleding in je eigen maat uit. Ga je voor broeken? De ruimte voor de buik zit in de broek gemaakt en daarom kun je je eigen maat aanhouden. Omdat het verstel elastiek de broek op de heupen als het ware vastzet, hangt niet het volledige gewicht aan de bovenkant van de buikband en zakt de broek niet af. Daarnaast kan een zwangerschapsjas extra comfort bieden.
Wat is belangrijk bij de aanschaf van een zwangerschapsbeha? Tijdens een zwangerschap groeit een vrouw gemiddeld 2 cups. De pasvorm van een zwangerschapsbeha is meer gericht op comfort en ondersteuning van de borsten tijdens de zwangerschap; een goede investering dus! Wil je borstvoeding geven? Een voedingsbeha kun je ook tijdens je zwangerschap dragen. Vergeet lingerie dus niet wanneer je zwangerschapskleding aanschaft.
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een babyfoon?
Anno 2022 is een wifi babyfoon met camera populair. Ouders beschouwen een babyfoon als een prettig hulpmiddel in de babytijd. Bedenk je of je een babyfoon wil met enkel geluid of beeld of dat je jezelf en jouw kindje helpt met extra’s opties als slaapliedjes, video opnames, terugspreekfunctie en de koppeling met jouw smartphone en/of tablet.
Een babyfoon met of zonder camera? Misschien wil je vooral tijdens de eerste weken en maanden goed in de gaten houden of je baby goed slaapt en wat hij of zij doet in bed. Met camera kun je beter in de gaten houden of je baby het lakentje niet van zich af heeft getrapt of er juist te ver onder is geschoven. Dit scheelt vaak een wandeltocht naar de babykamer.
Verder kun je je kindje ’s nachts goed zien door middel van een infraroodcamera wanneer je kiest voor een babyfoon met camera. Tot slot kun je steeds vaker je smartphone of een ander apparaat koppelen aan de babyfoon. Sommige babyfoons versturen zelfs pushberichten wanneer je baby huilt.
Daarentegen kan dit level van controle doorslaan in het constant checken van je kindje op de babyfoon. Je kunt alles zien en de verleiding om heel vaak ‘even te kijken’ ligt op de loer. Over het algemeen heeft een babyfoon met video vaak een minder groot bereik dan een babyfoon met enkel geluid. Bovendien zijn deze babyfoons een stuk prijziger dan babyfoons zonder camera. It’s up to you!