baby artikelen
Je leest nu:

Tips voor het kiezen van het perfecte geboortekaartje

0
Geboortekaartjes

Tips voor het kiezen van het perfecte geboortekaartje

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap draait het om genieten, maar je moet ook een aantal dingen regelen. Zo moet je bijvoorbeeld zwangerschapsverlof aanvragen en de kraamzorg regelen, maar je moet ook het geboortekaartje uitkiezen. Dit lijkt misschien een makkelijke klus, maar dat is het toch niet altijd. Tegenwoordig heb je enorm veel keuze als het gaat om geboortekaartjes. Wil je een klassieke variant? Of ga je toch voor een zelf ontworpen kaartje?

Kijk rustig rond

Waarschijnlijk ben je in de eerste maanden van je zwangerschap nog niet echt bezig met het kiezen van een geboortekaartje. Maar het kan geen kwaad om alvast rond te kijken, toch? Kijk eens op internet of zoek op Pinterest naar mooie geboortekaartjes. Je zult verstelt staan van wat je allemaal kunt vinden op het internet. Door naar verschillende soorten en stijlen kaartjes te kijken, kom je erachter wat jij mooi vindt en wat jij juist helemaal niet wilt. Het is ook altijd leuk om te kijken naar de laatste trends, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een klassiek kaartje.

De stijl en de tekst

Nadat je een beetje hebt rondgekeken en de verschillende soorten kaartjes hebt gezien, moet je gaan nadenken over welke stijl je wilt gaan kiezen. Zit je te denken aan een modern kaartje met een foto van het pasgeboren kindje? Of wil je het toch liever klassiek houden en de kleur roze of blauw gebruiken?

Ook moet je gaan nadenken over de tekst op het geboortekaartje. Wil je alleen de voornaam op de voorkant of ook de achternaam? Ook is het leuk om een klein gedichtje of inspirerende tekst op het kaartje te zetten. Kies iets dat echt bij jou past.

Bestellen maar

Heb je het perfecte kaartje gevonden? Sla het ontwerp dan goed op. Als het kindje geboren is, kun je de geboortedatum en andere gegevens invoeren en met één druk op de knop kun je de kaartjes vervolgens bestellen. Een tip: bestel altijd een proefdruk. Zo kun je zien of het kaartje in het echt ook aan al je wensen voldoet. Soms kunnen de kleuren er in het echt net iets anders uitzien of kom je erachter dat de indeling toch niet helemaal goed is.


De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.