baby artikelen
Je leest nu:

Een uniek geboortekaartje

0

Een uniek moment, de geboorte van je eigen pareltje. Het liefst laat je dit natuurlijk aan iedereen weten, maar hoe je dit op een unieke manier?

Één van de belangrijkste dingen is natuurlijk een ontzettend mooie en unieke geboortekaart. Bij Fotofabriek is het maken van een unieke kaart heel eenvoudig, maar waar moet je nou op letten bij het maken van zo’n kaart? in het onderstaande artikel hopen we jou wat inspiratie te geven over het maken van een unieke geboortekaart.

De laatste trends

Één van de dingen die je veel terug ziet komen de laatste jaren is het gebruik van de kleur goud. Goud kan een hele luxe sfeer aan een kaart meegeven. Verder komen thema’s zoals de natuur of dieren steeds vaker voor.

Om je kaart uniek te maken kun je natuurlijk goed gebruik maken van één van de eerste foto’s die je van je kindje hebt genomen. Verwerk één of meerdere babyfoto’s spelenderwijs op de kaart. 

Bij het maken van geboortekaarten kiezen mensen vaak voor de zachtere kleuren van roze, mintgroen en blauw, maar wij raden je aan om eens voor een fellere kleur te gaan. Dit zorgt vaak voor een heel leuk effect en kan prachtig uitpakken!

Gemakkelijk ontwerpen

Maak gemakkelijk een geboortekaart, kies één van de ontwerpen of start een blanco project om de kaart echt helemaal zelf te maken.

Door middel van sjablonen, cliparts, ontelbaar veel kleuren en vormen is het maken van een unieke kaart een makkelijke opgave. 

Tip: Ga niet voor je eerste ontworpen kaart, maar probeer er een paar. Dit is een ontzettend leuke bezigheid en kan voor nieuwe inzichten zorgen. Uiteindelijk kies je gewoon de leukste!

Zelf een unieke geboortekaart maken? Dat kan, bezoek de website van Fotofabriek en ga aan de slag! 

Waar moet je op letten?

Bij het maken van een geboortekaart zijn er natuurlijk een aantal standaard dingen die enorm belangrijk zijn. Één van deze dingen is het lettertype en de positionering van je tekst.

Om rust te creëren op het kaartje raden wij aan om maximaal 2 tot 3 verschillende lettertypes te gebruiken. Het kiezen van een mooi lettertype is erg persoonlijk. Vergelijk je favoriete lettertypes met elkaar in de gemakkelijke software van Fotofabriek en kies de beste uit!

Positioneer de tekst in het midden, alhoewel: niet te dicht tegen de rand. Met het snijden van de kaarten kan er soms wat van de rand mee worden gesneden. In de software van Fotofabriek wordt duidelijk aangegeven bij welke afstand je zeker goed zit.

De geboorte of de eerste maandjes voor altijd vastleggen? Maak dan een fotoboek met de mooiste foto’s.

https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *