baby artikelen
Je leest nu:

Zeven gratis cadeaus die je kind kan geven

0
Zeven gratis cadeaus die je kind kan geven

Als papa en mama wil je je kind natuurlijk verwennen. Je geeft je kind leuk speelgoed en mooie kleertjes. Maar vandaag ga ik je vertellen over zeven gratis cadeaus die iedere papa en mama kan geven aan hun kind.

Aanmoediging

Aanmoediging is het eerste cadeau. Je kind gaat ongetwijfeld veel nieuwe dingen ontdekken en leren. Alles is nieuw voor je kind. De eerste woordjes, eerste stapjes, eerste hapjes. Wat je kind helpt is aanmoediging. De stem van papa en mama kan het laatste zetje wat het kind nodig heeft om die nieuwe dingen te leren.

Bevestiging

Als je lieve schat dan die eerste stapjes heeft gezet juich je natuurlijk voor de kleine. Geef je kind die bevestiging, dit het tweede cadeau. Wanneer je heel enthousiast reageert op een prestatie van je kind zie je die schat helemaal opfleuren.  Je hart smelt op het moment dat je een grote brede glimlach ziet verschijnen op dat schattige hoofdje.

Tijd

Geef je kind het cadeau tijd! Dan word je voor je kind pas echt een papa en een mama. Maak tijd vrij om bij je kind te zijn. Ben niet alleen bij je kind als jij daar tijd voor hebt. Je kind heeft misschien meer tijd en aandacht nodig. Mijn tip is om daadwerkelijk tijd vrij te maken en in te plannen voor je kind. Wil jij een liefdevollere mama worden of een zorgzamere papa. Ik raad je aan de blogs te lezen op papatotaal.nl of mamatotaal.nl. Daar staan nog veel meer tips om een goede papa of mama voor je kind te worden.

Aandacht

Veel sociale vaardigheden heeft je kind nog niet ontwikkelt. Wel heeft je kind veel behoefte aan aandacht. Alleen als jij het cadeau aandacht aan je kind geeft kan je die schaterlach horen en die twinkelende oogjes zien. Je kan dit cadeau geven door bijvoorbeeld een leuk spelletje te doen om of een leuk kinderboekje voor te lezen.

Je schoot

Je schoot is voor je kind de ultieme happy place. Op dit plekje komt je kind tot leven. Het voelt zich on top of the world en in het middelpunt van de aandacht. Op schoot krijgt je kind voldoende knuffeltijd, ook kan je allerlei leuke spelletjes doen. Neem je kind op schoot en geef cadeau 3, 4 en 5 tegelijk!

Ruimte om fouten te maken

Naarmate je kind wat groter wordt, wordt je kind ook nieuwsgieriger. Voor die boef wordt het leven één grote ontdekkingsreis. Voor jou wordt het een tijd waarin je constant bezig bent om je kind zowel als je huis te beschermen. Kan ik mij optrekken aan deze gordijnen? Past mijn hoofd in deze vaas? Hoe voelt de tong van de hond? En jij er maar achteraan rennen.  Het cadeau wat je kind dan kan geven is ruimte om fouten te maken. Natuurlijk is het goed om streng te zijn maar wordt niet driftig.

Wees het voorbeeld dat je wilt dat je kind zal zijn.

Het laatste cadeau wat volledig gratis is en je je kind kan geven is een goed voorbeeld. Wees het voorbeeld dat je wilt dat je kind zal zijn. In de jonge jaren zal je kind veel van je waarden en gewoonten overnemen. Zorg dat je een goed voorbeeld bent voor je kind want dan zal je kind ook opgroeien tot een goed persoon.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *