baby artikelen
Je leest nu:

Tips en tricks om een mooi fotoboek voor je kind te maken

0

Wanneer je kinderen hebt wil je geen moment missen. Je maakt van vrijwel alles wel een foto en hebt er in de kortste keren vele honderden. Tijd om er echt een meesterwerk van te maken met een mooi fotoboek. Maar dan moet je natuurlijk wel even de foto’s die je gemaakt hebt nog even uitzoeken. Wil jij een fotoboek maken? Met deze tips en tricks gaat dat je zeker lukken!

Verzamel en selecteer de mooiste foto’s

Met een kind in huis heb je al snel veel foto’s. Voor je er een geweldig fotoboek van kunt maken moet je deze foto’s dus echt even verzamelen en sorteren. Zodat je de mooiste foto’s kunt kiezen voor jouw fotoboek. Waarbij je alle foto’s in de goede volgorde staan zodat je deze ook zo in je fotoboek kunt plaatsen. Nadat je de leukste, mooiste, schattigste en spontaanste foto’s hebt verzameld kun je ervoor kiezen om deze nog lichtjes na te bewerken. Kies ervoor om net dat ene randje ervan af te snijden, de belichting ietsjes aan te passen of om de scherpte te verbeteren als de originele foto niet scherp genoeg is. Met nabewerking zorg je ervoor dat alle foto’s er picobello uitzien.

Beperk het aantal foto’s per pagina

Ga je een fotoboek maken? Dan zijn veel mensen geneigd om zoveel mogelijk foto’s op een pagina te zetten. Terwijl het veel leuker is om juist de ruimte te nemen voor de foto’s. Vooral als je mooie foto’s hebt wil je natuurlijk dat deze groot genoeg in de fotoboek gedrukt worden. Maak de foto’s daarom niet te klein tijdens het ontwerpen van het fotoboekje. 

Plaats enkel de foto’s die iets vertellen

Elke foto is bijzonder, mooi of sprekend. Maar er zijn altijd enkele foto’s die een verhaal compleet maken. Deze foto’s wil je natuurlijk niet missen in je fotoboek. Kijk je foto’s om die reden goed na en maak een eerste strenge selectie tussen al het beeldmateriaal. Vaak een van de meest lastige keuze. Maar je zal er zeker blij mee zijn als het gebeurd is.

Versterk je verhaal met teksten

Soms zijn momenten kostbaar maar niet direct zichtbaar. Een kort verhaal, woord of kleine tekst kan dan uitkomst bieden. Het kan je verhaal en de waarde van je fotoboek aanzienlijk versterken en vergroten. Waardoor het fotoboek absoluut compleet is alsof je een verhaal verteld. Dit is natuurlijk ontzettend leuk als je kindje na verloop van jaren nog eens het fotoboek tevoorschijn haalt en deze leuke verhalen leest.

Spontane foto’s zijn het leukst

De meest spontane foto’s is natuurlijk het leukste. Die mogen in je fotoboek niet ontbreken en daarom zijn ze van grote toegevoegde waarde. Je kunt denken aan een foto van iets dat is gebeurd en je is bijgebleven. Maar ook aan foto’s die het meest spreken. Je maakt dus in enkele selecties de beste stap. 
Wil jij een fotoboekje maken? Dan maak je echt een goede keuze waar je later nog altijd heel veel plezier mee zal beleven. Bovendien is het natuurlijk heel leuk om later aan de kinderen door te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *