baby artikelen
Je leest nu:

Leuke feitjes over dinosauriërs voor jou en je kind

0
dinosaurus speelgoed

Veel kinderen houden van speelgoed en willen het liefst de hele dag hier mee spelen. Zeker wanneer je zoon of dochter geïnteresseerd is in dinosauriërs, is het leuk om dinosaurus speelgoed voor hun aan te schaffen. Dit is namelijk een leuk cadeau voor een verjaardag of Sinterklaas. Het spelen met deze dino’s wordt nog een stukje leuker wanneer je zelf ook weet wat de geschiedenis van deze reptielen is. Hier helpen we je graag mee, dus lees vooral snel verder om samen met je kind wat leuks te leren over dinosauriërs!

dinosaurus speelgoed

Het leven van een dinosauriër 250 miljoen jaar geleden

De dinosauriërs die je terugvindt als dinosaurus speelgoed zijn prehistorische dieren die zo’n 250 miljoen jaar geleden voor het eerste op aarde verschenen. Ze kwamen voor ongeveer 180 miljoen jaar voordat ze uitstierven. De grote reptielen legden eieren, waar vervolgens hun jongen uit kwamen. Deze eieren waren vaak rond, maar het kon ook zomaar zo zijn dat ze erg lang en dik waren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een meloen. Deze eieren werden gelegd in een nest, waar ze warm werden gehouden totdat ze openbraken en de jongen dino’s geboren werden.

De verschillende soorten dinosauriërs op aarde

Er waren onwijs veel verschillende soorten dinosauriërs op de wereld te vinden. Een groot verschil tussen de tijd waarin zij leefden en het nu, is dat het vroeger een stuk warmer was. 250 miljoen jaar geleden bleef de temperatuur namelijk het gehele jaar hetzelfde, en had je dus minder tot geen last van de verschillende seizoenen. Hierdoor konden de dinosauriërs heel goed groeien, en werden sommigen maar liefst 11 meter hoog en 30 meter lang. De meeste dino’s waren herbivoren, wat betekent dat ze planteneters waren. Toch waren er ook carnivoren aanwezig, welke voornamelijk vlees aten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grote Tyrannosaurus Rex!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *