baby artikelen
Je leest nu:

3x kraamcadeautjes waar de ouders echt wat aan hebben.

0

Hoera! Je mag op kraamvisite! Niets is natuurlijk zo leuk om de kersverse ouders te verwennen met een leuk cadeautje. Vaak worden de ouders in deze periode overspoeld met cadeautjes. Daarom is het wel zo leuk om iets unieks te geven, of iets waar de ouders écht wat aan hebben. Maar wat geef je dan? In dit artikel lees je de 3 beste kraamcadeautjes.

1: Eten

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op kraamvisite gaat. Maar geloof me, dit kunnen de ouders echt waarderen. Wanneer er net een baby’tje is geboren, zijn de kersverse ouders vaak zo druk dat het koken er wel eens bij in kan schieten. Natuurlijk willen ze wel lekker en gezond eten, maar vaak is er gewoon geen tijd voor. Neem daarom bijvoorbeeld een lekkere ovenschotel of een pan soep voor de ouders mee. Gegarandeerd dat je de ouders hier heel blij mee kan maken! Ook alles wat met baby eten te maken heeft is eigenlijk goed, denk aan slabbetjes, plastic lepeltjes, spuugdoekjes etc.

2: Kleding

De meeste mensen die op kraamvisite gaan kiezen ervoor om kleding cadeau te doen. Denk er wel om dat je de babykleding in de juiste maat koopt! Bij de geboorte hebben de meeste baby’s maat 50. Maar dit is natuurlijk tegelijkertijd de maat waar ze het kortste inzitten. Ze groeien namelijk al erg snel door. Het is dus beter om bijvoorbeeld een kraamcadeau in maat 56 te kopen. Ook moet je natuurlijk rekening houden met het seizoen.

Veel mensen denken vaak dat een baby altijd dikke en warme kleertjes nodig heeft, maar eigenlijk geldt dat alleen voor de eerste twee weken. Maar daarna kan de baby zichzelf al prima op temperatuur houden, dus je hoeft niet perse warme kleertjes te kopen! Tenzij het natuurlijk winter is. En bedenk ook goed dat de temperaturen flink gestegen of gedaald kunnen zijn wanneer de baby de kleertjes zou passen. Leuke babykleding kun je tegenwoordig trouwens ook gewoon online bestellen, de leukste merken om eens een kijkje te nemen zijn bijvoorbeeld Z8 of de babyafdeling van Zara.

3: Kinderboeken of plakboeken

Het ontwikkelen van taal is natuurlijk van groot belang. Je kunt daarom maar niet vroeg genoeg beginnen met het voorlezen van je kinderen. Onder dat motto is het geven van kinderboeken of plakboeken een hartstikke leuk cadeau, misschien komen ze niet direct van pas, maar later zullen zowel de ouders als de baby veel profijt hebben bij dit geschenk. Denk bijvoorbeeld aan boeken van Nijntje of Gonnie & Zijn Vriendjes. Daarnaast is het ook leuk om een plakboek of een leeg fotoalbum te geven, waar de ouders verhaaltjes, foto’s, tekeningen en noem maar op kunnen verzamelen.Laatste nieuwe berichten
De auteur

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *