baby artikelen
Je leest nu:

Geboortecadeu

0

Hoera! Er is een baby geboren! Binnenkort mag je zelf kennis gaan maken met de kleine. Natuurlijk is het dan wel zo leuk om een geboortecadeau mee te nemen. Maar wat is leuk? De ouders hebben waarschijnlijk ook al veel spullen zelf gekocht voor de komst van de baby.  Wat in ieder geval altijd in de smaak valt zijn gepersonaliseerde cadeaus en/of spullen waar je als kersverse ouders zijnde voorlopig nooit genoeg van kan hebben. Zoals luiers.

Handige geboortecadeaus met naam

Een gepersonaliseerd geboortecadeau is altijd erg leuk om te geven en te krijgen. Denk aan een kraampakket, gevuld met onder andere een rompertje en knuffeldoekje. Allemaal met de naam van de pasgeborene erop.

Of creatieve luiertaarten, ook met naam. Luiers zijn nogal prijzig en de kleine spruit heeft ze voorlopig nog wel even nodig. Maar ja, luiers zijn nou niet de meest sfeervolle cadeaus om te geven. En bij die luiertaarten zit ook een knuffel. Altijd leuk voor zo’n kleine meid of jongen. Helemaal leuk wordt het als je zelf de lettertypes kunt kiezen en de kleuren.

Uiteindelijk geef je zo een cadeautje wat je dus zelf hebt samengesteld. En dat idee is dan weer net dat stukje extra voor de ouders. Niet alleen geef je iets, maar je hebt er ook echt tijd in gestoken om het extra mooi te maken.

Losse cadeaus voor baby en ouders

Natuurlijk kun je ook losse baby cadeaus geven. Bijvoorbeeld een knuffel met de naam van de pasgeborene erop. En bij losse cadeaus kun je ook zelf je kraampakket samenstellen. Misschien heb je nog een leuke mand thuis liggen die je wilt vullen met allerlei leuke spulletjes voor zowel de ouders als de baby zelf. Doe er een geboortekaartje erbij met je eigen handgeschreven boodschap en je geboortecadeau is compleet

Babyblauw en babyroze

Bij de geboorte geven we vaak iets in de traditionele kleur roze voor meisjes en lichtblauw voor jongens. En veel van die babycadeaus kun je ook gewoon met baby roze of babyblauwe tinten kopen. Maar misschien is een rompertje met een tekst als ‘ik word grote broer’ of ik word grote zus’ in respectievelijke blauwkleurige en roze letters. Voor als de baby het tweede kind is. Geef je niet alleen een kraamcadeau, maar geef je ook de eerstgeborene een leuk iets ter viering van het feit dat hij/zij een broertje of zusje krijgt. 

Cadeau voor het leven

Wat je ook als geboortecadeau uit gaat zoeken, als je de naam van de baby erop laat zetten ga je zeker indruk maken op de kraamvisite. Het krijgt extra betekenis. En doe er vooral iets bij wat je kunt bewaren. De eerder genoemde knuffel / teddybeer bijvoorbeeld. Heel veel volwassenen hebben nu nog steeds de knuffel die ze als baby hebben gekregen. Misschien zelfs helemaal kaal geknuffeld en welke ze zelfs vroeger een naam hebben gegeven. Die beer heeft dan een hele persoonlijkheid gekregen. Allemaal omdat jij destijds dat cadeatue hebt gegeven. Hoe mooi zou dat zijn!

En prijzig hoeft het ook allemaal niet te zijn. Je kunt een kraamcadeau zo groot of klein maken als je maar wilt. Het gaat om de gedachte immers.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *