baby artikelen
Je leest nu:

Dé uitdagende zandbak voor kinderen

0

Voor urenlang speelplezier vermaken kinderen zich prima in het zand. Op het strand is het altijd een gegarandeerd succes om zandkastelen te bouwen. Alleen niet iedereen verblijft dichtbij het strand. Een zandbak is dan natuurlijk een uitkomst. Deze is vaak in de speeltuin of op het schoolplein te vinden. Uiteraard kan er ook voor gekozen worden om deze thuis aan te leggen, als er voldoende ruimte voor is in de tuin.

De zandbak van plastic

Een zandbak kan van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Er zijn op veel locaties plastic schelpen te koop. Deze kunnen gevuld worden met zand. Er zit een deksel bij, zodat de zandbak afgesloten kan worden. Een afsluitbare zandbak is ideaal tegen eventuele kattenpoep. Het is wel fris om het zand ieder jaar te vervangen, want doordat de deksel de zandbak afsluit, wordt het vochtig en in de winter groen van kleur.

De zandbak van hout

Er zijn ook veel zandbakken gemaakt van hout te koop. Dit heeft een mooie natuurlijke uitstraling en is meestal wat groter van formaat dan de plastic schelp. Voor de houten zandbak kan een net gekocht worden tegen eventuele kattenpoep. Als er vaak kattenpoep in de zandbak te vinden is, is de lol voor kinderen er vaak al snel af. Dit is gewoon ontzettend vies. Ook voor deze soort zandbak is het fris om het zand ieder jaar te vervangen.

Zelf maken

Een beetje handig persoon kan ook zelf een zandbak maken. Hout is hier een geschikt materiaal voor. De zandbak kan dan echt op maat gemaakt worden en groter dan de standaard zandbakken die te koop zijn. Vaak genieten kinderen van een grote zandbak, die ook een beetje diep is, zodat er gaten gegraven kunnen worden. Als tip is het handig om worteldoek onderin de zandbak te plaatsen, voor het zand erop komt. Dit om eventuele groei van gras en onkruid in de zandbak tegen te gaan. Om viezigheid, zoals kattenpoep, tegen te gaan, kan er een afsluitbaar net op maat gemaakt worden. Een beetje brede rand rondom de zandbak, zorgt voor uitdaging, zodat er diverse mooie creaties op de rand kunnen worden gemaakt.

Speelgoed voor in de zandbak

Met alleen zand in de zandbak zijn kinderen waarschijnlijk snel uitgespeeld. Speelgoed maakt het af. Vaak zijn emmertjes, schepjes, zeefjes en grote scheppen en harken al heel uitdagend. Auto’s, vrachtwagens, tractoren en aanhangers speciaal gemaakt voor in de zandbak zijn ook ontzettend leuk om mee te spelen in de zandbak. Kinderen kunnen dan wegen en tunnels voor de voertuigen maken. Er zijn ook speciale graafkranen voor in de zandbak te koop. Kinderen vinden dit ook een ontzettend leuk artikel om mee te spelen in de zandbak. Oude plastic bekers, kopjes, lepels, vormpjes enz. zijn ook erg uitdagend om mee te spelen. Kinderen ‘bakken’ graag zandtaartjes en maken graag mooie vormpjes op de zandbakrand. Deze laten ze graag zien en laten ze graag ‘proeven’ aan de volwassene die erbij is.

Nog een laatste tip voor uitdaging in de zandbak…

Tijdens echt mooi zomerweer is het fijn dat de zandbak in de schaduw staat. Anders wordt het snel te heet om er te spelen. Als het echt warm is, vinden kinderen het ook erg leuk om met water in de zandbak te spelen. Even lekker blubsie maken en hard zand voor mooie vormpjes, is vaak een echt succes.

Kinderen kunnen echt urenlang speelplezier beleven aan een zandbak. De diversiteit in het speelgoed en de vorm en diepte van de zandbak, maakt de zandbak een zeer uitdagende speelplek voor kinderen. Succes gegarandeerd.

De auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *